Redend Point | SW 9081

Kleur van de Maand
Januari 2023

Kleur van de Maand

Elke maand nieuwe inspiratie!

Ben jij van plan om je schutting in een andere kleur te beitsen? Of je keukenkastjes een nieuw kleurtje te geven? Dan komen onze Kleur en Inspiratie pagina’s zeker van pas! We delen naast het vele beeldmateriaal (want het zien van kleur werkt nou eenmaal het beste ter inspiratie) ook de Trendkleuren van 2021 met je. Mocht de Kleur van het Jaar niet jouw voorkeur hebben, dan kun je altijd op zoek naar inspiratie op onze Kleur van de Maand pagina! Elke maand delen we een mooie, nieuwe kleur met je, die volgens Greenpaints perfect bij de maand en het seizoen past. Genoeg inspiratie voor jouw volgende project!

Bron beeld: Tinted

Januari – Redend Point | SW 9081

“We verlangen naar verbinding en dat begint bij ons thuis” Redend Point is een tint waar over nagedacht is, die zorgt voor nieuwe warmte in de ruimte”. Waarom is de Kleur van de Maand – Januari zo’n geliefde kleur? Hij is geschikt voor elke ruimte. Of je Redend Point nu toepast in je thuiskantoor of slaapkamer. De ‘blozende’ tint heeft in elke ruimte een plek en laat op een unieke manier een rustgevend en kalmerend gevoel achter in de ruimte.

Wil je je kamer verder stylen nadat je Redend Point hebt toegepast? Kies dan voor minimale en kalmerende elementen. Denk daarbij aan ronde vormen, warme houtkleuren en een balans tussen lagen van natuurlijke en neutrale elementen. Combineer met andere kleuren, van roze klei tot terracotta tinten. Deze Kleur van de Maand, die overigens ook de Sherwin Williams trendkleur van 2023 is, is zowel rijk aan kleur als aan combinatiemogelijkheden.

Welke kleuren kun je goed combineren met Redend Point? Polite White (SW 6056), Kestrel White (SW 7516) en Canyon Clay (SW 6054) zijn allemaal natuurtinten die goed werken in combinatie met Redend Point (SW 9081)

Kleur van de Maand – Archief

Is de huidige Kleur van de Maand niet wat je zoekt? Bekijk dan ook eens de eerdere kleuren die zijn verkozen tot Kleur van de Maand! Of neem een kijkje bij de Trendkleuren van 2021. Wil je graag advies over een geschikte kleur voor jouw project? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag verder met het maken van de beste keuze.

Bron beeld: Tinted
Video voor de kleur van de maand december: Bakelite Gold (SW 6368) volgt.

December – Bakelite Gold | SW 6368

Een gouden tint die weet hoe je een ruimte verwarmd. Dat is Bakelite Gold, de perfecte kleur voor de decembermaand.

Wil je karakter en warmte in je keuken? Laat Bakelite Gold zich dan mengen met alle keukenelementen. Breng de Kleur van de Maand april aan op de muren voor een perfecte balans. Op zoek naar een nieuwe kleur voor de slaapkamer? Ook dan in de Kleur van de Maand een zeer mooie optie. Voeg het toe aan je muren of in de details als het hoofdbord van je bed. Zo creëer je een warme en knusse sfeer, zonder het overweldigend te laten worden.

Bakelite Gold van Sherwin Williams combineren? Dat kan goed met Rose Tan (SW 0069), Still Water (SW 6223) of Sierra Redwood (SW 7598). Of met de eerdere kleur van de maand april – Alabaster (SW 7008).

November – Rosemary | SW 6187

Unieke kleur ontmoet unieke stijl. Organische, natuurlijke elementen als hout en steen – gecombineerd met lichte neutrale tinten – brengen warmte en focus in de ruimte die comfortabel en uitnodigend oogt. 

Een ruimte om te reflecteren. Ook voor je thuiskantoor is Rosemary de perfecte kleur. Het creëert eenvoud en zorgt tegelijkertijd voor inspiratie en creativiteit. Door planten en andere natuurlijke elementen toe te voegen aan de ruimte, haal je op een eenvoudige manier buiten naar binnen.

Speel met combinaties van natuurlijke vormen en strakke lijnen om een ontspannende balans te vinden tussen inspiratie uit de natuur en moderne roots. Een kleed met textuur en warme houttonen zorgen voor een gezellige en comfortabele ruimte. Of dat nu de keuken of woonkamer is. 

Combineer Rosemary (SW 6187) met het bruine Resort Tan (SW 7550), Khaki Shade (SW 7533) of de groentint SW 7623 – Cascades.  

Bron beeld: Tinted
Video voor de kleur van de maand november: Rosemary (SW 6187) volgt.

Bron beeld: Tinted
Video voor de kleur van de maand oktober: Samovar Silver (SW 6233) volgt.

Oktober – Samovar Silver | SW 6233

Een moderne en verfijnde tint die zorgt voor rust in een ruimte en op een eenvoudige manier een comfortabele stijl creëert. Samovar Silver – SW 6233 is een prachtige blauwgrijze kleur die jouw huis een look geeft die een leven lang blijft.

Wat maakt de kleur van de maand oktober zo veelzijdig? Allereerst is het een familie vriendelijke kleur. Door een balans te vinden tussen oud en nieuw zorg je voor een rustieke en moderne charme. Zo krijg je een ruimte die uitnodigt om een gesprek te starten.

Daarmee is Samovar Silver uitermate geschikt voor de gang / hal. Een ruimte die uit moet nodigen om binnen te komen en je welkom te voelen. Door het kalmerende effect (blauwtinten zijn uitermate geschikt voor de slaapkamer), is de blauwgrijze oktober kleur ook perfect voor de slaapkamer.

Combineer Samovar Silver (SW 6233) met Iron Ore (SW 7069), Pink Shadow (SW 0070) of Gossamer Veil (SW 9165).

September – Snowbound | SW 7004

Een mooie lichte ruimte, zonder voor een standaard strak witte muur te gaan? Dan is Snowbound een mooie keuze. De wittint geeft je de mogelijkheid om kleur toe te voegen in de details. Een rode stoel, schilderij met blauwtinten of een geel vloerkleed. Mix oud en nieuw voor een nostalgisch gevoel. Alles is te combineren met de Kleur van de Maand september – Snowbound. 

Heb je thuis een grote open ruimte en wil je de verschillende ruimtes naadloos in elkaar laten overlopen? Ook dan is Snowbound de perfecte kleur om mee te werken. De de veelzijdigheid van deze is vrijwel elke combinatie mogelijk. Van meubels tot andere kleuren muren. En wil je geen standaard muur? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het toevoegen van patronen. 

Snowbound combineren? Kijk dan eens naar de (pastel)tinten als het blauwgroene Festoon Aqua (SW 0019) , Lite Lavender (SW 6554), Rejuvenate (SW 6620) of het bruingele Bakelite Gold (SW 6368). 

 

Bron beeld: Tinted
Video voor de kleur van de maand september: Snowbound (SW 7004) volgt.

Bron beeld: Tinted
Video voor dekleur van de maand augustus: Shoji White (SW 7042) volgt.

Augustus – Shoji White | SW 7042

Minimaal maar gastvrij. De kleur van de maand augustus omarmt het beste van beide werelden. Het zorgt voor de perfecte achtergrond voor de warme, moderene kleurtrend in jouw hele woning. 

Want alleen de woonkamer, maar ook de badkamer en keuken zijn uitermate geschikte voor een nieuwe laag Shoji White. Combineer deze tint met houten accenten, planten en bloemen. Laat natuurlijk licht vervolgens zijn werk doen en voor een subtiele gloed zorgen. 

Shoji White – SW 7042 – is perfect te combineren met Quartersawn Oak (SW 2836), Thunder Gray (SW 7645) en Foothills (SW 7514) van Sherwin Williams. 

 

 

Juli – Chartreuse | SW 0073

Maak elke ruimte een tint blijer met deze levendige kleur. Met Chartreuse creëer je een positieve vibe, zodat jouw ‘happy place’ altijd op zijn vrolijkst is. 

De Kleur van de Maand juli is op verschillende manieren toe te passen in jouw ruimte(s). Zo is deze geelgroene tint perfect voor ruimtes waar iedereen samen komt. Denk daarbij aan de woonkamer in jouw huis of de gezamenlijke lunchruimte van jouw bedrijf. Het is lastig om niet automatisch vrolijk(er) te worden wanneer je een met Chartreuse geverfde ruimte binnenkomt. 

Chartreuse – SW 0073 is perfect te combineren met de klassieke neutrale kleuren als wit en grijs. Ook verschillende patronen en structuren gaan uitstekend samen met de geelgroene tint. Combineer jouw Chartreuse muur bijvoorbeeld met tropische en groene planten en patronen voor een bohemian flair. 

Deze tint is zeer goed te combineren met bijvoorbeeld Rosé (SW 6290), Blackberry (SW 7577) of Felted Wool (SW 9171). 

 

 

Juni – Basque Green | SW 6426

Een groene oase zonder zorgen. Die creëer je met de Kleur van de Maand juni. Deze Basque Green gaat perfect samen met andere kleurtinten uit de natuur. Deze groentint in niet alleen geschikt voor ruimtes binnenshuis, maar ook voor groene elementen op je veranda en misschien zelfs voor je buitendeuren. Ben je een plantenliefhebber, dan zul je zien hoe mooi het Basque Green aansluit op een ruimte vol groen. 

Basque Green is perfect te combineren met andere natuurlijktinten. Bruine meubels, zandkleur vloerkleden. Voor een perfecte afwerking van de vintagelook die je jouw ruimte wilt geven. 

Goed te combineren met bijvoorbeeld het donkergroene Cascdes (SW 7623), blauwe Anchors Aweigh (SW 9179) of het natuurlijke Fleur de Sel (SW 7666). 

 

 

Mei – Rose Tan| SW 0069

Hoewel roze niet iedereen zijn favoriete kleur is, zijn we ervan overtuigd dat deze variant je met een frisse blik naar de kleur laat kijken. Of je nu een retro of meer moderne look wilt creëren, Rose Tan laat zien dat roze een veelzijdige kleur is.

Rose Tan zorgt voor een perfecte balans tussen speels en rustgevend in je woonkamer, slaapkamer of zelfs keuken. De zachte toon is perfect te combineren met donker hout, zoals een walnoothouten tafelblad of tv-meubel. Maar ook zachte beige- en pastelkleuren gaat goed samen met deze roze tint.

Op zoek naar inspiratie voor het combineren van Rose Tan? Probeer dan een beige tint (SW 2859), de iets donkere variant Woven Wicker (SW 9104) of het roodbruine Sierra Redwoord (SW 7598).

 

 

April – Alabaster | SW 7008

Start het nieuwe seizoen met een warme en open neutrale kleur. Je bent niet de enige die bij de start van de lente de woning graag een opknapbeurt wil geven. Een frisse nieuwe kleur op de muren en/of meubels is daarbij een goede keuze. Ben je op zoek naar een mooie cremekleur, kijk dan eens naar de combinatiemogelijkheden met de kleur van de maand april – Alabaster.

Combineer Alabaster met andere lichte natuurtinten om een lichte ruimte te creëren. Kies voor pastelpinten wanneer je iets kleur toe wilt voegen, maar deze niet wilt laten overheersen. Ook anderen natuurelementen, zoals riet en hout, helpen mee aan het rustgevende gevoel in de ruimte. 

Kleuren als Samovar Silver (SW 6233), Drift of Mist (SW 9166) en Shoji White (SW 7042) zijn slechts een paar van deze kleuren die goed combineren met de kleur van de maand – Alabaster (SW 7008). 

 

 

Maart – Iron Ore | SW 7069

De kleur van de maand maart is tijdloos. Het is dan ook niet voor niets een van de meeste populaire kleuren om te gebruiken als statement. Of je daarvoor nu enkel de Iron Ore kleur gebruikt of deze verwerkt met andere kleurtinten. Deze warme houtskool weet zich op elke manier te mixen met de omgeving.

Hoe je deze kleur kunt mixen? Wij zien deze kleur vooral in combinatie met natuurkleuren en -materialen. Denk daarbij aan houten fotolijstjes, stenen vensterbanken en meubels in een bruintint. Met verschillende combinaties creëer je een warme en open stijl waardoor iedereen zich direct thuis voelt. Kleuren die zeer goed combineren met Iron Ore zijn onder andere El Caramelo (SW 9106) bruintint, het grijsbruine Felted Wool (SW 9171) of het roodbruine Sierra Redwood (SW 7598). 

 

 

Februari – Aleutian | SW 6241

Een winters blauw brengt rust en stilte. Met de kleur van de maand februari maak je van elke ruimte in je huis een toevluchtsoord. Of je nu een bohemian stijl wilt creëren of een bijna folklorische plek waar je je terug kunt trekken. Deze blauwtint heeft de unieke eigenschap om zich met iedere stijl te kunnen mengen.

Je kunt daarbij de keuze maken om een volledige muur te schilderen en warme tonen toe te voegen door middel van houten meubels. Of je schildert enkel de details, zoals de sierlijsten en een klein meubel in de hal voor net dat extraatje in kleur. Ook leuk, en daarnaast een ruimte die mensen minder snel een kleurtje geven, is deze blauwe kleur voor de badkamer. 

 

Januari – Evergreen Fog | SW 9130

Ben je klaar voor een nieuw begin? De Evergreen Fog is niet alleen de Kleur van de Maand voor januari 2022, maar ook de trendkleur van Sherwin-Williams voor het gehele jaar 2022. Evergreen Fog luidt een nieuw tijdperk in van organische tinten en rustgevende ruimtes. Ruimtes die ons er aan doen herinneren dat de eenvoudigste momenten vaak de belangrijkste zijn. De zachte groen-grijze kleur inspireert je om de mooiheid van een nieuw begin te zien.

Een van de grootste voordelen van Evergreen Fog volgens Sherwin? Dat de kleur vrijwel overal te gebruiken is. Of je nu binnen of buiten aan de slag wilt. Of je een grote muur volledig wilt verven of juist de details. Overal kun je deze verf gebruiken. En moeten we dan toch een specifieke ruimte benoemen die zeer geschikt is? Gebruik het dan voor een ruime waar je jouw dagelijkse onstpanning en comfort zoekt, zoals de woon- of slaapkamer.

 

Archief: Kleur van de Maand – 2021

December – Copen Blue | SW 0068

De kleurtrend van deze maand gaat volledig over het creëren van een stijl die voor iedereen haalbaar is. Een stijl die makkelijk is en die de schoonheid van de natuur viert.

De Copen Blue is onder andere zeer geschikt voor de slaapkamer en woonkamer. De natuurlijke kleur zorgt namelijk voor rust in de kamer. Zorg met deze blauwtint voor meer ontspanning in een ruimte.

De Kleur van de Maand december is erg veelzijdig wanneer je deze wilt combineren met andere kleuren. Denk aan een geelbruine tint als Sequin (SW 6394), het groene Rosemary (SW 6187) of het grijsbruine Agreeable Gray (SW 7029).

 

 

November – Java | SW 6090

In de koudere maanden creëren we graag wat extra comfort in huis. Dit doen we door de open haard aan te steken, extra dekens op de bank te leggen en door warme (natuur)kleuren te gebruiken. De Kleur van de Maand voor november sluit mooi op deze gedachte aan. Zoals Sherwin-Williams het zelf omschrijft ‘Maak een ruimte knus met een natuurlijk bruine kleur, een tint die ervoor zorgt dat je huis de enige plek is waar je wilt zijn’.

‘Als een warme kop koffie’. De rijke tint van Java zorg ervoor dat je in het moment blijft. Een minimalistische look is de sleutel om deze tint te laten stralen. Werk met een variatie aan aardetinten en voeg vervolgens een aantal natuurlijke lichte en donkere kleuren toe. Zo blijft de ruimte in balans, kalm en stil.

Tinten die goed met Java te combineren zijn: Cape Verde (SW 6482), Nearly Brown (SW 9093), Felted Wool (SW 9171) en Natural Tan (SW 7567).

 

 

Oktober – Cyberspace | SW 7076

In oktober denk je al gauw aan grijze dagen. Niet direct de beste inspiratie voor een nieuwe Kleur van de Maand zou je denken. Toch heeft de maand oktober een houtskool tint als inspiratiekleur. Een rijke kleur die eerst misschien wat overheersend lijkt. Maar deze neutrale en stoere kleurtoon is juist perfect wanneer je ook sterkere structuren en tinten wilt gebruiken. Een mooie tint rood maakt het geheel al direct een stuk warmer. Grijs hoeft dus niet gelijk grauw te zijn.

Wanneer je een ruimte met verschillende variaties van dezelfde kleurtoon decoreert, ontstaat er een verfijnde stijl. Daarom is Cyberspace ook perfect te combineren met grijstinten als Gray Screen (SW 7071) en Software (SW 7074). Voeg je daar een mooie tint rood of zelfs groen/geel aan toe, dan geef je de ruimte al gelijk een hele andere uitstraling. Denk daarbij aan een roodtint als Reddened Earth – SW 6053 of het geelgroene Moonraker – SW 6701.

 

 

September – Novel Lilac | SW 6836

September is de maand waarin de zomer weer overgaat in de herfst. Volgens ons dé perfecte maand om zowel de buitenprojecten, als de leukste projecten voor binnen op te pakken! De Kleur van de Maand september brengt wat extra kleur. Want als het buiten eerder donker is, dan kunnen we binnen wel een mooie felle kleur als Novel Lilac gebruiken.

De Novel Lilac – SW 6836 is perfect te combineren met de vele natuurkleuren die we zien in de Trendkleuren van 2021. Een mooie grijs- of bruintint brengt de Kleur van de Maand in balans. Durf je het aan om het wat uitbundiger aan te pakken, dan kies je bijvoorbeeld voor een volledig beschilderde muur. Of zoals Sherwin-Williams het zelf zegt: “Des te groter, feller en drukker, des te beter” Wil je het toch liever iets rustiger houden? Kijk dan of je deze mooie tint terug kunt laten komen in de details. Een nieuwe kleur voor de nachtkastjes of de kozijnen? De Novel Lilac maakt van de door jou gekozen ruimte een unieke plek!

 

Augustus – Eider White | SW 7014

Voeg een tijdloze touch toe met een neutrale kleur die altijd in stijl is.
Luxe en eenvoud kunnen hand in hand gaan. Kijk maar naar Modern Belgian. Deze stijl creëert een ruimte die rijk is aan textuur in plaats van dingen. Van natuurlijke houtnerven tot organisch textiel, deze gezellige sfeer zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

Een tijdloze tint als Eider White creëert een neutrale achtergrond, waardoor je voor de details kleuren kunt gebruiken die opvallen. Je kunt ook in rijkere tinten werken, zoals goudgeel of stoffig blauw om de kamer een vleugje kleur te geven.

 

Juli – Jovial | SW 6611

Laat je boho-spirit de vrije loop met een mooie roze tint. Met deze kleur creëer je de perfecte plek om alles wat het leven te bieden heeft in je op te nemen. Of je nou wilt genieten van de lange zomeravonden of van extra tijd met je gezin.  Met een tint als Jovial brengt je extra leven en energie bij je thuis – net zoals bohemiens doen.

Een ruimte die rijk is aan ervaringen verdient een kleurenpalet dat even vertrouwd is. Aardse tinten bruin, blauw en groen voegen een levendige mix van accentkleuren toe die het sprankelende karakter van roze accentueren. Met dit palet kun je niet alleen lagen op kleur aanbrengen, maar het zet ook de toon voor het mixen en matchen van meubels.

 

Juni – Commodore | SW 6524

Net als je meest geliefde jeans, is dit inktblauw een geliefde comfortkleur.
Sommige van de meest comfortabele ruimtes hebben een beetje van alles – daarom kan een tijdloos blauw als Commodore het allemaal samenbrengen. Het maakt niet uit of je huis is gevuld met een zorgvuldig samengestelde collectie kunstwerken of een perfect op elkaar afgestemd assortiment keukengerei, deze universele tint past bij elke kleur of stijl.

Als je op zoek bent naar een traditionele Commodore-trend, combineer hem dan in een ruimte met warme houttinten en witte accenten om zijn klassieke kant meteen naar voren te brengen. Als je deze rijke tint wilt spelen voor een moderne kijk, gebruik dan gedurfde tinten marine en houtskool om een ​​monochrome ruimte te creëren die een statement maakt.

Mei – Messenger Bag | SW 7740

Modern ontmoet nostalgie in een ruimte waar olijfgroen een relaxte stijl inspireert. De olijfkleurige tint van Messenger Bag creëert een nostalgische achtergrond, terwijl energieke accenten van geel en blauw dit palet een levendige look geven die helemaal draait om ontspannen.

Terwijl gedurfde kleuren de toon zetten, kan het toevoegen van een mix van natuurlijke materialen en tinten door het meubilair elke leefruimte onmiddellijk verzachten tot een dromerige lounge. Of het nu gaat om een ​​paar rotan stoelen of een moderne bank uit het midden van de eeuw, deze toevoegingen geven een vernieuwde kijk op retrostijl.

April – Carnelian | SW 7580

Vertel een rijk verhaal in je huis met de vintage moderne tint van Carnelian. Een huis met veel verdiepingen vertelt oude en nieuwe verhalen, maar het is nooit gebonden aan één periode in de tijd. Veel ruimtes hebben persoonlijke verhalen en vullen het huis met het unieke karakter van een historische stijl.

De nostalgische tint van Carnelian is de perfecte achtergrond om de historische stijl te laten schitteren. Zijn rijke kleur kan onmiddellijk gemoderniseerd aanvoelen wanneer hij wordt gecombineerd met heldere metalen, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om het verleden met het heden te mengen. Je kunt het ook combineren met neutrale kleuren, dankzij een gedempte toon die goed speelt met zachte tinten.

 

Maart – Alexandrite | SW 0060

Helder, gedurfd en vrolijk, de vrolijke tint van Alexandrite vult je huis met positiviteit. Vind vreugde in kleur! De opvallende groentint van Alexandrite zet de toon voor een zorgeloos huis waar heldere tinten en gewaagde patronen niets anders dan een goede sfeer aanmoedigen. Verhoog de helderheid door levendige blauwe en citrusachtige tinten roze en geel toe te voegen om de look te combineren met een uniek palet dat draait om positiviteit.

Een levendige kleurencollectie heeft een even luide print nodig. Of het nu met de hand geschilderd of behangen is, een muur met patroon is perfect om een ​​statement te maken. Nog een sleutel tot het werken met heldere tinten? Blijf georganiseerd. Zorg ervoor dat alles een plek heeft, zodat je ruimte net zo gemakkelijk aanvoelt als de kleur eromheen.

 

Februari – Tarnished Trumpet | SW 9026

Maak tijd voor jezelf met een wellness-oase gekleed in een gouden tint. Wellness stopt niet nadat je een set hebt voltooid. Een gouden tint zoals Tarnished Trumpet creëert een optimistische achtergrond, of je nu wakker bent met de zon voor yoga of wat broodnodige tijd vindt voor meditatie.

Net als zonnestralen of de geur van een bos, heeft de natuur een krachtige invloed op ons fysieke en mentale welzijn. Daarom zou een wellness-oase niet compleet zijn zonder het buitenleven binnen uit te nodigen. Door een overvloed aan groen en aardse neutrale tinten toe te voegen, kan je kamer een sterke verbinding met de natuurlijke wereld om ons heen krijgen, vooral wanneer deze is samengebonden met een zonnige uitbarsting van geel.

Januari – Urbane Bronze | SW 7048

Zorg met Urbane Bronze voor een karaktervolle en zachte balans met de gedurfde tint van donker brons. Het verzorgende karakter van Urbane Bronze dompelt je ruimte onder met een oneindige diepte, terwijl lagen van neutrale texturen ervoor zorgen dat je huis aanvoelt als een rustgevend toevluchtsoord.

Of het nu gaat om een ​​raam met uitzicht op het bos of een bos brandhout om te verbranden, deze natuurlijke esthetiek brengt buiten naar binnen. Voeg een paar belangrijke accessoires toe, zoals opvallende verlichting en stoelen om de kracht van je ruimte in evenwicht te brengen met eenvoud.