White Raisin | SW 7685

Kleur van de Maand
Juni 2023

Kleur van de Maand

Elke maand nieuwe inspiratie!

Ben jij van plan om je schutting in een andere kleur te beitsen? Of je keukenkastjes een nieuw kleurtje te geven? Dan komen onze Kleur en Inspiratie pagina’s zeker van pas! We delen naast het vele beeldmateriaal (want het zien van kleur werkt nou eenmaal het beste ter inspiratie) ook de Trendkleuren van 2021 met je. Mocht de Kleur van het Jaar niet jouw voorkeur hebben, dan kun je altijd op zoek naar inspiratie op onze Kleur van de Maand pagina! Elke maand delen we een mooie, nieuwe kleur met je, die volgens Greenpaints perfect bij de maand en het seizoen past. Genoeg inspiratie voor jouw volgende project!

Bron beeld: Tinted

 

Juni – White Raisin | SW 7685

Retro raakt nooit uit de mode. Wanneer je een vintage look wilt toepassen, dan is kleur een van de belangrijkste elementen. En laat de Kleur van de Maand juni – White Raisin – hier nou perfect voor zijn. De ideale tint voor jouw retro project. 

White Raisin is zeer goed te combineren met andere retro kleuren, waaronder Lei Flower (SW 6613). Deze twee kleuren brengen elkaar in balans en voegen een moderne touch toe. Kies voor warm natuurlijk hout in je meubels en maak het af met een geknoopt kleed, om zo een relaxte en knusse ruimte te creëren. Hierdoor zal de mooie gele kleurtoon van White Raisin er nog meer uitspringen. 

White Raisin (SW 7685) combineren? Kies voor het eerder genoemde Lei Flower (SW 6613), het bruine Rookwood Medium Brown (SW 2807) of het blauwgroene Blue Peacock (SW 0064).

Mei – Wallflower | SW 6281

Op zoek naar een kleur die elke kamer kan opfleuren en je een feel-good gevoel kan geven? Het antwoord vind je in de Kleur van de Maand – Wallflower! Het is tijd om het voorjaar in huis te brengen, de zon en daarmee de warmte en een goed humeur. De tint van Wallflower sluit daarop perfect aan en helpt je om deze goede, vrolijke en warme sfeer te creëren.

De zachte paarse pasteltint zetten elke ruimte om naar een stressvrije zone. Gebruik natuurlijke materialen zoals hout, riet en steen om balans te brengen in de ruimte en het geheel  een rustiggevende energie te geven. Wallflower (SW 6281) herinnert ons aan het feit dat kleur de unieke eigenschap heeft om blijdschap te verspreiden. 

Combineer de tint met bijvoorbeeld Lei Flower (SW 6613), Rookwood Medium Brown (SW 2807) of Blue Peacock (SW 0064). 

Bron beeld: Tinted

 

Bron beeld: Tinted

 

April – Malted Milk | SW 6057

De Malted Milk die Sherwin-Williams onderbrengt bij de oranje verfkleuren, kent een roze ondertoon. Daarmee is de tint perfect voor ruimtes waar je een beetje romantiek toe wilt voegen. De Kleur van de Maand is perfect wanneer je het cottage gevoel wilt creëren. Een warme open haard, verschillende texturen. Het voegt allemaal wat extra’s toe aan het cottage gevoel en werkt perfect samen met de Malted Milk. 

Wil je de Kleur van de Maand april graag combineren met andere tinten? Sherwin-Williams geeft je een aantal kleuren die perfect combineren het het zachtroze van Malted Milk. Emerging Taupe (SW 6045) of Chatura Gray (SW 9169) sluiten mooi aan op de kleurtoon van Malted Milk. En een kleur als Mount Etna (SW 7625) laat de roze toon juist mooi naar voren komen door een contrast te realiseren.  

Maart – Kestrel White | SW 7516

Op zoek naar een tint die op een eenvoudige manier elke ruimte kan veranderen in een ruimte waar je kunt ontspannen? Naar een tint die een levenlang meegaat? Dan is de Kleur van de Maand maart iets voor jou. 

De eenvoudig van Kestrel White maakt ook dat deze kleur zeer goed te combineren is met andere kleuren. Of dit nu tegenpolen zijn zoals de bruintint Dhurrie Beige of Foothills. Of juist het houtskool blauwe Mineral Gray. De combinatie wit- en bruintinten (Dhurrie Beige – SW 7524 of Foothills – SW 7514) met blauw- en grijstinten (Mineral Gray – SW 2740)  werken altijd. Het maakt niet uit in welke ruimte je ze toepast. 

Bron beeld: Tinted

 

Bron beeld: Tinted

 

Februari- Homburg Gray| SW 7622

Op zoek naar een nieuwe kleur voor jouw gang of hal? Homburg Gray is de perfecte kleur voor de ruimte waarin jij jouw gasten ontvangt. Of dit nu een ruime open hal is of een smallere gang. Deze grijsgroene tint zorgt voor een warm welkom. Ruimtes met veel natuurlijk licht laten de groentonen uit deze kleur van de maand het beste tot zijn recht komen. In donkere ruimtes zal deze toon meer naar een donker blauwgroen karakter neigen. Voor elke ruimte creëert Homburg Gray dus zijn eigen uitstraling.

Door de kleurtonen van Homburg Gray gaat deze perfect samen met andere natuurlijke elementen en kleuren. Denk daarbij aan de Toile Red (SW 0006), Pediment (SW 7634) of de Kleur van Januari 2022 – Evergreen Fog (SW9130).

Januari – Redend Point | SW 9081

“We verlangen naar verbinding en dat begint bij ons thuis” Redend Point is een tint waar over nagedacht is, die zorgt voor nieuwe warmte in de ruimte”. Waarom is de Kleur van de Maand – Januari zo’n geliefde kleur? Hij is geschikt voor elke ruimte. Of je Redend Point nu toepast in je thuiskantoor of slaapkamer. De ‘blozende’ tint heeft in elke ruimte een plek en laat op een unieke manier een rustgevend en kalmerend gevoel achter in de ruimte.

Wil je je kamer verder stylen nadat je Redend Point hebt toegepast? Kies dan voor minimale en kalmerende elementen. Denk daarbij aan ronde vormen, warme houtkleuren en een balans tussen lagen van natuurlijke en neutrale elementen. Combineer met andere kleuren, van roze klei tot terracotta tinten. Deze Kleur van de Maand, die overigens ook de Sherwin Williams trendkleur van 2023 is, is zowel rijk aan kleur als aan combinatiemogelijkheden.

Welke kleuren kun je goed combineren met Redend Point? Polite White (SW 6056), Kestrel White (SW 7516) en Canyon Clay (SW 6054) zijn allemaal natuurtinten die goed werken in combinatie met Redend Point (SW 9081)

Bron beeld: Tinted

Kleur van de Maand – Archief

Heeft 2023 (nog) geen Kleur van de Maand die je zoekt? Bekijk dan ook eens de eerdere kleuren die zijn verkozen tot Kleur van de Maand! Of neem een kijkje bij de Trendkleuren van 2021. Wil je graag advies over een geschikte kleur voor jouw project? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag verder met het maken van de beste keuze.

Kleur van de Maand – Archief 2021

 

Kleur van de Maand – Archief 2022