Peppery | SW 6615

Kleur van de Maand
December 2023

Kleur van de Maand

Elke maand nieuwe inspiratie!

Ben jij van plan om je schutting in een andere kleur te beitsen? Of je keukenkastjes een nieuw kleurtje te geven? Dan komen onze Kleur en Inspiratie pagina’s zeker van pas! We delen naast het vele beeldmateriaal (want het zien van kleur werkt nou eenmaal het beste ter inspiratie) ook de Trendkleuren van 2021 met je. Mocht de Kleur van het Jaar niet jouw voorkeur hebben, dan kun je altijd op zoek naar inspiratie op onze Kleur van de Maand pagina! Elke maand delen we een mooie, nieuwe kleur met je, die volgens Greenpaints perfect bij de maand en het seizoen past. Genoeg inspiratie voor jouw volgende project!

Bron beeld: Tinted

 

December – Peppery | SW 6615

Voeg een vleugje drama toe met een vurige tint die weet hoe je een kamer moet oppeppen. De expressieve aard van Peppery prikkelt je ruimte met gedurfde, aandachttrekkende energie.

Een levendig palet van levendige tinten komt deze maand tot leven om een eclectische ontwerpstijl te animeren die allesbehalve saai is. Deze heldere mix van kleuren voegt een vrolijke energie toe die past bij de speelse persoonlijkheid van de stijl. Het middelpunt van het pakket wordt gevormd door Peppery, een expressief oranjerood dat de toon zet en een leuke en eigenzinnige maar toch verzorgde mix vormt van alles waar je het meest van houdt.

Eclectisch design brengt al je favoriete dingen samen om een uniek en boeiend statement te maken. Het is een look die plezier en eigenzinnige verfijning uitstraalt waarbij levendige kleuren en gelaagde stijlen elkaar ontmoeten, mixen en mengen op een manier die natuurlijk en visueel fascinerend aanvoelt. Accentueren met felle kleuren tegen een neutrale achtergrond laat ruimte voor creatieve expressie, maar houdt het geheel ook in balans. Een Indigo accentmuur voegt diepte en sfeer toe, terwijl accenten van Chartreuse en Peppery de ruimte voorzien van vrolijke, energieke vibraties.

November – Black Magic | SW 6991

Black Magic werpt een stijlvolle betovering als een gedurfde en betoverende achtergrond. Deze donkere tint zal je betoveren terwijl het je ruimte omhult in creatieve mogelijkheden.

Het palet van dynamische tinten van november brengt een kleurrijke, eigentijdse interpretatie van klassieke, mid-century kleuren. Terwijl modern design neigt naar neutrale grijstinten, haalt mid-century modern inspiratie uit heldere uitbarstingen van charismatische kleur. De tijdloze en eeuwig relevante tint van Black Magic vormt de basis van de collectie, waarbij het spel tussen de levendige, ondersteunende kleuren het beste van twee stijlen samenbrengt.

Black Magic is een verleidelijke kleur van mysterie die een ontwerp direct verheft met elegantie en verfijning. De meest betoverende truc is echter de veelzijdigheid die het perfect geschikt maakt voor elke stijl of ruimte. Of het nu op muren of kasten is, deze donkere tint maakt een dramatisch gedurfd statement als een chique achtergrond voor de helderdere tinten in het palet, zoals Nugget en Emotional, om echt te schitteren.

Bron beeld: Tinted

 

Bron beeld: Tinted

 

Oktober – Toile Red | SW 0006

Een warme, maar stijlvolle tint. Tijdloos en modern. Dat is het Kleur van de Maand oktober – Toile Red. Combineer de kleur met andere (karmozijn)roodtinten, neutrale tinten en houten meubels. Denk daarbij aan roodtinten als Carnelian (SW 7580) of Reddened Earth (SW 6053) of een neutrale kleurtoon als Pediment (SW 7634). En wil je voor een gewaagde combinatie gaan, wat denk je van Blue Peacock (SW 0064)? Je kunt deze aanbrengen als verfkleur, maar uiteraard ook terug laten komen in de details als kussens of kaarsen. 

September – Cascades | SW 7623

De maand september brengt ons weer langzaam richting de herfst. Dit zie je ook altijd terug in de trendkleuren van herfstmaanden. We willen het binnen weer warmer en knusser maken en kiezen daarvoor rustgevende kleuren als Cascades. 

Buiten naar binnen brengen. Maar dan wel met het comfort van binnenshuis. De Kleur van de Maand september is met zijn groenblauwe toon de perfecte kleur voor de natuurlijke stijl. De kleur is zowel opzich als in combinatie met andere kleuren toe te passen. 

Combineer Cascades (SW 7623) met het rustgevende, grijsgroene Evergreen Fog (SW 9130) of de algehele look wat zachter te maken. Om Cascades volledig tot zijn recht te laten komen, voeg je zachte texturen, natuurlijke materialen en aardse accenten toe. Zo voelt jouw ruimte weer als een plek waar gewoond wordt; warm en welkom. 

Bron beeld: Tinted

 

Bron beeld: Tinted

 

Augustus – Silvermist | SW 7621

Geïnspireerd door de golven van de zee en daarom kun je zowel groen- als blauwtinten in Silvermist zien. Omarm het kustleven met deze zachte kleurtoon en droom over de frisse oceaanlucht. 

Combineer Silvermist met grijze kleurtonen om een diverse, maar rustgevende omgeving te creëren. Voor de ultieme beach / marine inrichting voeg je details toe als rieten meubels, planten en details die verwijzen naar het zeeleven. Heb je een mooie foto gemaakt tijdens een van je (zee)vakanties? Dit is een perfecte aanvulling voor jouw kamer met Silvermist als basis. 

Je kunt het ook omdraaien door een donkere toon als basis te pakken. Denk daarbij aan Big Dipper (SW 9645). Vervolgens kies je voor lichte details – waaronder Silvermist – om het een mooi geheel te maken. Ook Drift of Mist (SW 9166) en Sea Salt (SW 6204) zijn een perfecte aanvulling. 

Juli – Kale Green | SW 6460

‘Take a walk on the wild side’ met deze op de jungle geïnspireerde kleur. Voeg deze kleur toe aan je woning om zo de tropische boho vibes naar binnen te halen. Of je nu de keuze maakt om de tint veelvuldig of juist minimaal toe te voegen, je maakt sowieso een statement in de ruimte.  

En niet alleen binnen is de Kleur van de Maand juli mooi te passen. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een nieuwe kleur voor jouw deur(en)? Kale Green is perfect voor een warm welkom en sluit daarbij mooi aan op het groen van buiten. Wil je de groentint nog meer naar voren laten komen? Werk dan de kozijnen af met een donkere neutrale kleur als Black Magic (SW 6991). Wil je naast de Kale Green nog extra kleur in de ruimte? Een kleine toevoeging in de details – denk aan bloempotten of kussens – met een rode kleur als Peppery (SW 6615) maakt alles een geheel. 

Bron beeld: Tinted

 

Bron beeld: Tinted

 

Juni – White Raisin | SW 7685

Retro raakt nooit uit de mode. Wanneer je een vintage look wilt toepassen, dan is kleur een van de belangrijkste elementen. En laat de Kleur van de Maand juni – White Raisin – hier nou perfect voor zijn. De ideale tint voor jouw retro project. 

White Raisin is zeer goed te combineren met andere retro kleuren, waaronder Lei Flower (SW 6613). Deze twee kleuren brengen elkaar in balans en voegen een moderne touch toe. Kies voor warm natuurlijk hout in je meubels en maak het af met een geknoopt kleed, om zo een relaxte en knusse ruimte te creëren. Hierdoor zal de mooie gele kleurtoon van White Raisin er nog meer uitspringen. 

White Raisin (SW 7685) combineren? Kies voor het eerder genoemde Lei Flower (SW 6613), het bruine Rookwood Medium Brown (SW 2807) of het blauwgroene Blue Peacock (SW 0064).

Mei – Wallflower | SW 6281

Op zoek naar een kleur die elke kamer kan opfleuren en je een feel-good gevoel kan geven? Het antwoord vind je in de Kleur van de Maand – Wallflower! Het is tijd om het voorjaar in huis te brengen, de zon en daarmee de warmte en een goed humeur. De tint van Wallflower sluit daarop perfect aan en helpt je om deze goede, vrolijke en warme sfeer te creëren.

De zachte paarse pasteltint zetten elke ruimte om naar een stressvrije zone. Gebruik natuurlijke materialen zoals hout, riet en steen om balans te brengen in de ruimte en het geheel  een rustiggevende energie te geven. Wallflower (SW 6281) herinnert ons aan het feit dat kleur de unieke eigenschap heeft om blijdschap te verspreiden. 

Combineer de tint met bijvoorbeeld Lei Flower (SW 6613), Rookwood Medium Brown (SW 2807) of Blue Peacock (SW 0064). 

Bron beeld: Tinted

 

Bron beeld: Tinted

 

April – Malted Milk | SW 6057

De Malted Milk die Sherwin-Williams onderbrengt bij de oranje verfkleuren, kent een roze ondertoon. Daarmee is de tint perfect voor ruimtes waar je een beetje romantiek toe wilt voegen. De Kleur van de Maand is perfect wanneer je het cottage gevoel wilt creëren. Een warme open haard, verschillende texturen. Het voegt allemaal wat extra’s toe aan het cottage gevoel en werkt perfect samen met de Malted Milk. 

Wil je de Kleur van de Maand april graag combineren met andere tinten? Sherwin-Williams geeft je een aantal kleuren die perfect combineren het het zachtroze van Malted Milk. Emerging Taupe (SW 6045) of Chatura Gray (SW 9169) sluiten mooi aan op de kleurtoon van Malted Milk. En een kleur als Mount Etna (SW 7625) laat de roze toon juist mooi naar voren komen door een contrast te realiseren.  

Maart – Kestrel White | SW 7516

Op zoek naar een tint die op een eenvoudige manier elke ruimte kan veranderen in een ruimte waar je kunt ontspannen? Naar een tint die een levenlang meegaat? Dan is de Kleur van de Maand maart iets voor jou. 

De eenvoudig van Kestrel White maakt ook dat deze kleur zeer goed te combineren is met andere kleuren. Of dit nu tegenpolen zijn zoals de bruintint Dhurrie Beige of Foothills. Of juist het houtskool blauwe Mineral Gray. De combinatie wit- en bruintinten (Dhurrie Beige – SW 7524 of Foothills – SW 7514) met blauw- en grijstinten (Mineral Gray – SW 2740)  werken altijd. Het maakt niet uit in welke ruimte je ze toepast. 

Bron beeld: Tinted

 

Bron beeld: Tinted

 

Februari- Homburg Gray| SW 7622

Op zoek naar een nieuwe kleur voor jouw gang of hal? Homburg Gray is de perfecte kleur voor de ruimte waarin jij jouw gasten ontvangt. Of dit nu een ruime open hal is of een smallere gang. Deze grijsgroene tint zorgt voor een warm welkom. Ruimtes met veel natuurlijk licht laten de groentonen uit deze kleur van de maand het beste tot zijn recht komen. In donkere ruimtes zal deze toon meer naar een donker blauwgroen karakter neigen. Voor elke ruimte creëert Homburg Gray dus zijn eigen uitstraling.

Door de kleurtonen van Homburg Gray gaat deze perfect samen met andere natuurlijke elementen en kleuren. Denk daarbij aan de Toile Red (SW 0006), Pediment (SW 7634) of de Kleur van Januari 2022 – Evergreen Fog (SW9130).

Januari – Redend Point | SW 9081

“We verlangen naar verbinding en dat begint bij ons thuis” Redend Point is een tint waar over nagedacht is, die zorgt voor nieuwe warmte in de ruimte”. Waarom is de Kleur van de Maand – Januari zo’n geliefde kleur? Hij is geschikt voor elke ruimte. Of je Redend Point nu toepast in je thuiskantoor of slaapkamer. De ‘blozende’ tint heeft in elke ruimte een plek en laat op een unieke manier een rustgevend en kalmerend gevoel achter in de ruimte.

Wil je je kamer verder stylen nadat je Redend Point hebt toegepast? Kies dan voor minimale en kalmerende elementen. Denk daarbij aan ronde vormen, warme houtkleuren en een balans tussen lagen van natuurlijke en neutrale elementen. Combineer met andere kleuren, van roze klei tot terracotta tinten. Deze Kleur van de Maand, die overigens ook de Sherwin Williams trendkleur van 2023 is, is zowel rijk aan kleur als aan combinatiemogelijkheden.

Welke kleuren kun je goed combineren met Redend Point? Polite White (SW 6056), Kestrel White (SW 7516) en Canyon Clay (SW 6054) zijn allemaal natuurtinten die goed werken in combinatie met Redend Point (SW 9081)

Bron beeld: Tinted

Kleur van de Maand – Archief

Heeft 2023 (nog) geen Kleur van de Maand die je zoekt? Bekijk dan ook eens de eerdere kleuren die zijn verkozen tot Kleur van de Maand! Of neem een kijkje bij de Trendkleuren van 2021. Wil je graag advies over een geschikte kleur voor jouw project? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag verder met het maken van de beste keuze.

Kleur van de Maand – Archief 2021

 

Kleur van de Maand – Archief 2022