Puur

Trendkleuren in verf 2021

Kracht en passie

Trendkleuren in verf 2021

Natuurlijke rust

Trendkleuren in verf 2021

Greywash look

Trendkleuren in verf 2021

Trendkleuren verf

Ben je van plan om de woonkamer, slaapkamer of de wanden van het kantoor te verven, maar heb je nog geen idee welke kleur verf je moet kiezen? Kleur is zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Daar waar een donkerblauwe kleur bijvoorbeeld rust kan creëren, heeft een rode kleur juist het tegenovergestelde effect. Uiteraard is het hierbij ook bepalend of je een groot oppervlak in dezelfde kleur verft of juist een kleine accentmuur.

Neem daarom altijd de tijd bij het maken van jouw keuze, want de gehele ruimte krijgt er een andere uitstraling door. Greenpaints biedt een ruime keuze aan trendkleuren verf voor op de wanden en muren. Lees hier alles over deze trendkleuren en wat een andere kleur met de ruimte kan doen.

De trendkleuren van 2021 – Klik voor meer inspiratie:

Histor

“Transcend”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Sherwin-Williams

“Urbane-Bronze”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Flexa

“Brave Ground”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Pantone

“Ultimate Gray & Illuminating”

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Greenpaints

“Rosemary”

SW 6101 Sands of Time kleurstaal
keim-sdg-doelen-blog-greenpaints-MVDK-20210305-0180

De kracht en emotie van kleur

Kleur is niet alleen bepalend voor de sfeer in een ruimte, maar heeft ook invloed op het gevoel en de beleving. Dit kan je gebruiken om de ruimte precies de ambiance te geven die jij wenst.

Vaak druk in het hoofd en snel behoefte aan een rustige en kalme omgeving? Kies dan niet voor rood of geel, maar voor blauw of rustgevend groen. Houd je van gezelligheid en een knusse sfeer? Dan kan oranje het goed doen. Dit is een warme, enthousiaste, open en gezellige kleur. Geel staat dan juist weer voor energie, uitbundigheid, wilskracht en concentratie. Wil je een kamer waarin creativiteit leidend is? Dan is paars een passende kleur voor op de muur. Paars is de kleur van inspiratie, wijsheid, heldere gedachten en helpt je mee om je creativiteit de vrije loop te laten.

De kleuren in deze voorbeelden zijn allemaal vrij uitgesproken. Vaak zien we dan ook dat mensen deze als accentkleur kiezen. Naast de accentkleur wordt en dan nog gekozen voor een neutrale kleur. Een natuurlijke kleur als grijs- of bruintint. Of er wordt enkel gekozen voor natuurkleuren, met ook in de accenten een neutrale kleur. Door deze kleur(en) toe te voegen creëren je een balans in de ruimte. De Trendkleuren van 2021 sluiten hier mooi op aan! We zien namelijk veel neutrale en natuurlijke kleuren dit jaar, die door hun veelzijdigheid perfect te combineren zijn.

Wil je meer weten over de eigenschappen en kracht van kleur? Stel ons gerust een vraag of ga zelf op ontdekkingstocht en vind de kleur die het beste past bij jou!

Puur

Pure kleuren, wat bedoelen we daarmee? Onder een Puur kleurenpalet vallen zachte en heldere tinten. De trendkleur Urban-Bronze valt ook binnen deze trend. Dit soort kleuren zijn velen malen sprekender dan wit op de muur, maar ondertussen vallen ze ook minimalistisch weg op de achtergrond. Binnen deze trend staat het terugbrengen van de essentie centraal, zowel in het dagelijks leven als in het interieur. Deze tinten geven een fris en helder beeld.

Kracht & passie

Felle en volle kleuren zijn eveneens een trend. De zeer krachtige en robuuste kleuren kunnen een perfecte balans bieden tussen expressief en een ingetogen impressie. Eén wand of een juist meer van de wanden in een uitgesproken kleur schilderen, kan enorm veel kracht aan een ruimte toevoegen. Door deze kleur in details op diverse andere plaatsen in het interieur terug te laten komen, ontstaat er een creatieve en inspirerende ruimte.

Natuurlijke rust

Neutrale en zachte kleuren die verfijning en minimalisme uitstralen zorgen voor een warme schakering in jouw interieur. Deze kleurtrend bevat een mate van subtiliteit, maar kan zich ook op een zeer aangename, rustige manier uitspreken. Denk aan eikenblad groen en zacht nachtblauw of beige suède en eenvoudig nude roze. Een kleurenpalet dat zowel warmte en rust uitstraalt alsook koelte en een mooi contrast tussen licht en donker biedt.

Greywash look

Eén van de trendkleuren verf en beits voor buiten is de greywash look die hout een soort van witte/grijze waas geeft. Grijstinten en andere lichte kleuren zijn sowieso populair voor buitenverf, omdat het ruimtes optisch groter maakt. Zo heeft Greenpaints speciale voorvergrijzers voor buiten, zoals de Böhme AgingStain en KEIM Lignosil. Voor binnen hebben we het topproduct SunCare Jetmatt verkrijgbaar in Naturgrau 10, 20 en 30.

Trendkleuren combineren met Greenpaints

Alle trendkleuren van 2021 hebben een mooie natuurlijke, neutrale tint. Hierdoor is de mogelijkheid tot combineren eindeloos. Kies voor meerdere natuurtinten of juist een mooie rode of blauwe tint als accentkleur.

Ook Greenpaints heeft voor 2021 een Kleur van het Jaar gekozen. Dit is de kleur “Rosemary”, ook wel omschreven als diepgroen. Ook deze groentint is perfect als accentkleur of, als het iets gewaagder mag, voor een volledige muur zoals het voorbeeld hiernaast. Doordat groen een natuurlijke kleur is, werkt het in je huis ontspannend en oogt het ook nog eens fris. De kleur Rosemary is daardoor erg geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer of woonkamer. Ruimtes waarin je tot rust wilt komen en waar je veel van je tijd in doorbrengt.

Ben je benieuwd naar de verfsoorten en trendkleuren verf die Greenpaints kan bieden? Bekijk ons aanbod in de webshop.

gemodificeerd-hout-verfsysteem-greenpaints-blog-MVDK-20210531--3

Kleur van het Jaar 2021 van Histor: Transcend
Bruin is het nieuwe grijs

Bron: Histor

De uitspraak ‘Bruin is het nieuwe grijs’ die bij deze Histor Kleur van het Jaar 2021 hoort omschrijft de reden voor de keuze al aardig goed. In voorgaande jaren zagen we veel grijstinten op de muur. Vooral wanneer er naar een neutrale kleur werd gezocht, kwam de zoektocht vaak bij een grijze verf uit. Het nadeel van grijstinten is dat ze koeler zijn. Meestal wordt er bij het combineren met deze kleuren warmte toegevoegd door warme details, zoals een rode accentmuur of gele meubels.

In de Trendkleuren van 2021 zijn veel bruintinten te zien. Zo ook de Transcend van Histor. Bruintinten ogen warmer, creëren rust en zijn zeer goed te combineren met andere kleuren. Vooral in een tijd waarin we meer thuis zijn, hebben we een sterke behoefte aan warmte in huis. De Transcend is een beige tint met een zachtroze ondertoon die deze warmte kan geven. Deze veelzijdige kleur kan als hoofdkleur gebruikt worden, maar komt ook prachtig tot zijn recht als achtergrondkleur om fellere kleuren meer aandacht te geven.

gemodificeerd-hout-verfsysteem-greenpaints-blog-MVDK-20210531--3

Bron: Sherwin-Williams

Trendkleur Sherwin-Williams: Urbane-Bronze
Haal de natuur in huis met een tint waarvan de warmte
en het comfort een nuchtere rust uitstralen

Een warme en comfortabele tint die je terugbrengt naar de natuur en die rust creëert. Dat doet de Urbane-Bronze van Sherwin-Williams. In een maatschappij die steeds gehaaster is en stress veroorzaakt, is een thuis steeds meer een plek van rust. Om deze reden vinden mensen het ook steeds belangrijker dat de juiste kleuren worden gekozen voor thuis. Kleuren die rust en natuurlijke eenvoud creëren en een door de natuur geïnspireerde energie geven.

Flexa Kleur van het Jaar 2021: Brave Ground
Een versterkende kleur die draait om natuur en eenvoud

De Kleur van het Jaar van Flexa is een warme, natuurlijke en neutrale kleur. Een kleur die daardoor ook op veel verschillende manieren te combineren is. Met de Brave Ground creëer je balans in elke kamer. Door de veelzijdigheid van deze kleur combineer je hem niet alleen met andere natuurlijke tinten, maar ook met bijvoorbeeld een fel roze of rode verf.

De kleurexperts van Flexa kozen de kleur om de volgende reden “Brave Ground is een versterkende kleur die draait om natuur en eenvoud. Een warme, aardse toon die een gevoel van stabiliteit, groei en potentieel geeft en een stevige basis biedt voor verandering en creativiteit in huis.

Bron: Pantone

Trendkleuren Pantone: Ultimate Gray & Illuminating
Een kleurencombinatie met een boodschap van kracht en hoop die zowel duurzaam als opbeurend is

In de laatste jaren is Pantone altijd een van de partijen geweest die meer uitgesproken kleuren als Kleur van het Jaar koos. Kijk bijvoorbeeld eens naar hun ‘Living Coral’ uit 2019 of ‘Greenery’ uit 2017. Voor 2021 maakte Pantone zelfs de keuze om twee trendkleuren in de schijnwerpers te zetten, namelijk Ultimate Gray en Illuminating.

De reden die zij hiervoor gaven was dat “De selectie van twee onafhankelijke kleuren benadrukt hoe verschillende elementen samenkomen om een ​​boodschap van kracht en hoop uit te drukken die blijvend en opbeurend is. Het is niet altijd één kleur, maar juist meer dan een.