Duurzame verf

Duurzame verf

Ga je binnenkort schilderen in en rondom huis? Dan wil je uiteraard dat het resultaat zo lang mogelijk blijft zitten en dat de verf dus van een hoge kwaliteit is. Voor schilderprojecten gebruik je daarom de beste duurzame verf. Duurzame verf kost soms wat meer, maar u heeft er ook veel langer plezier van. Het eindresultaat blijft jarenlang goed in vele toepassingen en het is een veel bewustere keuze dan reguliere verf.

Met duurzame ‘groenere’ verf maken we samen de wereld een stuk mooier en duurzamer. Dit sluit aan bij de verandering in de samenleving en daar kunt u aan bijdragen door te kiezen voor duurzame verf. Greenpaints staat als bedrijf aan de top in duurzame verf.

Wij willen graag dat mensen bewuster en gezonder gaan leven en dichtbij de natuur staan. Ons uitgebreide assortiment duurzame verven sluit hier naadloos op aan. Ontdek de voordelen van duurzame verf!

Wat is er zo anders aan duurzame verf?

Wij kunnen je wel vertellen dat je voor duurzame verf moet kiezen, maar wat is het nou eigenlijk? Wat verstaan wij onder duurzame of natuurlijke verf en beits? Voor een goed antwoord op deze vragen vergelijken we de duurzame verfsoorten met de grondstoffen van de reguliere verven. Bijna alle verven die je nu in de bouwmarkt vindt, vallen onder de reguliere verven. Deze verven bestaan voornamelijk uit fossiele grondstoffen. Oftewel, grondstoffen die in de zeer nabije toekomst zullen opraken. Dit zijn eindige grondstoffen die chemisch en met veel energie bewerkt zijn en daardoor veelal ook giftig zijn. Reguliere verf is dan ook niet of nauwelijks afbreekbaar waardoor er altijd kleine deeltjes blijven bestaan in de omgeving van de geschilderde wand.

Duurzame verf daarentegen bestaat veelal uit natuurlijke grondstoffen die niet of nauwelijks fossiel zijn. Ook de bewerking van het product is zo min mogelijk chemisch, zodat de stoffen in deze verf veel minder giftig zijn. Hierdoor is duurzame verf een product dat deels of volledig circulair is. Verf is niet recyclebaar, maar een veiligere verf voor de natuur ontwikkelen van grotendeels herwinbare grondstoffen maakt duurzame verf als product wel circulair.

 

Waarom kiezen voor duurzame verf?

Er zijn meerdere redenen waarom u voor duurzame verf zou moeten kiezen in plaats van voor reguliere verf. Hieronder de belangrijkste redenen om voor duurzaam te kiezen:

  • De kwaliteit van duurzame verf is beter, dus de natuurlijke muurverf gaat veel langer mee.
  • De voorraad fossiele brandstoffen (die in reguliere verf verwerkt zitten) raakt uitgeput, waardoor duurzame verf een meer bewuste keuze is.
  • Door voor verf en beits op natuurlijke basis te kiezen, geven we de generaties na ons een betere en gezondere toekomst.
  • Duurzame verf bestaat veelal uit natuurlijke grondstoffen en is daardoor veel minder schadelijk en giftig.
  • Duurzame minerale verf is van nature bestand tegen micro-organismen.

Het is logisch dat als de kwaliteit van een product beter is, het product ook langer goed meegaat. Daarnaast is de voorraad fossiele brandstoffen eindig en daarom maken natuurlijke verven een opmars. Door verf te maken van natuurlijke producten zonder een al te chemisch proces, geven we de generaties na ons een betere en gezondere toekomst.

Bewuste keuzes

Greenpaints heeft een bewuste keuze gemaakt om zoveel mogelijk biobased of natuurlijke muurverven te voeren. We willen de wereld met het product verf een stukje groener maken.

Vanwege alle voordelen én de kwaliteit, zijn wij zeer enthousiast over de minerale muurverven KEIM en Copperant op basis van de modernste sol-silicaten. Deze muurverven hebben een goede schrobvastheid, een uitstekende dekking, een perfecte hechting en een hoge waterdampdoorlatendheid. Ze zorgen voor een beter binnenklimaat en zijn van nature bestand tegen micro-organismen.

In buitentoepassingen hebben minerale verven de hoogste buitenduurzaamheid en kleurechtheid. Hierdoor vergen ze veel minder onderhoud dan de muurverven op fossiele basis.  De Total Cost of Ownership (TCO) en onderhoudsfrequentie liggen stukken lager. En dat is beter voor de portemonnee en het milieu. 

Het assortiment duurzame verf

De meeste verven en beitsen in het Greenpaints assortiment hebben een perfect balans tussen verantwoorde grondstoffen en sublieme prestaties. Bij ons gaan duurzame, verantwoorde grondstoffen dan ook hand in hand met duurzame prestaties, wij doen geen kwaliteitsconcessies. Je krijgt de kwaliteit die je gewend bent, en vaak zelfs meer. Bij verkopen de volgende biobased producten in onze webshop:

 • Muurverven
 • Interieurbeschermers
 • Voorvergrijzers
 • Lakken
 • Beitsen
 • Primers en grondverven
 • Hydrofoberingen
 • Dakcoatings
 • Reinigings- en onderhoudsmiddelen

Duurzame verf bestellen

Wilt u zelf graag duurzame verf bestellen bij Greenpaints? Bekijk dan ons assortiment duurzame en biobased verven en andere producten op de website of bestel gelijk in de webshop. Als u graag advies wilt of meer informatie wilt krijgen over diverse producten, dan mag u ons altijd bellen. Wij geven u graag goed persoonlijk advies, zodat u de beste keuze voor uw project kunt maken. We helpen u graag, dus twijfel niet en bel ons gewoon op of stel uw vraag online.