Visie op duurzaamheid

Onze visie op duurzaamheid

Greenpaints staat voor duurzaamheid en helpt de wereld graag groener te worden en groen te blijven. De voorraad grondstoffen op onze aarde is uitputtelijk. Om ervoor te zorgen dat er in 2050 genoeg te eten is en er voor iedereen noodzakelijke goederen zoals kleding en apparaten zijn, moet onze economie circulair worden.

In een circulaire economie bestaat geen afval meer. Dat komt doordat producten efficiënter worden ontworpen en materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Hiervoor is in september 2016 het Rijksbrede programma ‘Nederland Circulair in 2050’ gestart.

Een meer duurzame en circulaire samenleving kun je vanuit verschillende hoeken benaderen en bewerkstelligen. Neem de verfindustrie, die is niet bepaalt duurzaam tot op heden. Daarnaast is het Nederlandse woord duurzaam ook een echt containerbegrip. Voor ons moeten verven ‘durable’ en ook zoveel mogelijk ‘sustainable’ zijn.

Het ideale product is dan een watergedragen of oplosmiddelvrij product dat gebaseerd is op herwinbare natuurlijke grondstoffen of ‘onuitputtelijke’ minerale grondstoffen. En we zijn hard op weg om er hiervan steeds meer aan te kunnen bieden.

Groen is doen!

In de wereld wordt door iedereen veel gepraat over duurzaamheid, energiebesparing en dat het anders moet. Maar praten is iets anders dan doen. Je moet gewoon beginnen! Wij van Greenpaints proberen de verfindustrie duurzamer te maken met onze biobased en natuurlijke verven. Hoe we dat doen?

Door zelf het goede voorbeeld te geven en een geheel eigen groene werkwijze te hanteren. Los van de verf gaat het om bewust en kritisch te kijken naar je hele proces. Zo beperken wij het reizen, nemen we onze energie en gas af via Pure Energie, pakken we in met papier, printen we op 100% gerecycled papier en werken we qua logistiek CO2 neutraal samen met DHL. Bij ons is duurzaamheid zichtbaar in het hele proces. We blijven onszelf ontwikkelen door bijvoorbeeld onze CO2 Footprint blijvend te verbeteren en we motiveren anderen ook graag meer met duurzaamheid bezig te zijn. Doe jij ook mee?

Ecologische verven en onze visie op duurzaamheid

Greenpaints staat aan de top in duurzame verf. Kiezen voor ecologische verf op basis van biobased en natuurlijke grondstoffen sluit aan bij de verandering in de samenleving dat mensen bewuster en gezonder gaan leven. Allemaal met het oog op onze toekomst en het leefbaar houden van onze planeet. Kiezen voor de meest duurzame oplossingen in producten hoort daar gewoon bij.

Om het de consument en professionals makkelijker te maken om bewuste keuzes te maken, zijn veel van onze verven en beitsen in ons assortiment gebaseerd op natuurlijke grondstoffen. Wij hebben gekozen voor een mix van verantwoorde grondstoffen en sublieme prestaties. Wie kiest voor ecologische verf gaat er in kwaliteit niets op achteruit. Sterker nog, duurzame verf van Greenpaints heeft een lange levensduur en het is ‘gezonder’ in gebruik en verwerking in verband met stoffen die niet vrijkomen, zoals oplosmiddelen en zware metalen. Onze minerale muurverven en houtverven zijn hier zelfs volledig vrij van. 

Minder onderhoud met minder lagen is duurzaam

Met de toepassing van duurzame verf kunnen ook onderhoudscycli verlengd worden. Zo kan door de toepassing van de minerale muurverven van KEIM en Copperant de onderhoudscyclus van een gemiddeld muurverfsysteem van 7/8 jaar verdubbeld worden! Een mineraal muurverfsysteem gaat zo 15 tot 20 jaar mee. En dat terwijl er vanaf de basis al een laag minder nodig is met een systeem dat gebaseerd is op natuurlijke minerale grondstoffen zonder biocides. Kijk dan ben je goed bezig…

Met de revival van het super bouwmateriaal hout neemt ook de vraag naar onderhoudsvriendelijkheid toe. Daarom hebben wij ook onderhoudsvrije voorvergrijzingssystemen voor houten gevels. Met de biobased Böhme AgingStain en minerale KEIM Lignosil Verano bieden wij jou de top in de markt, waarmee jouw gevel een fraaie uniforme uitstraling krijgt.

Voor de volume timmerindustrie en houtbouw hebben wij de beschikking over het Sherwin-Williams exterior en interior assortiment. Hiermee kunnen we meer bereiken met minder lagen en minder onderhoud.

Duurzaam is niet altijd duurder!

Uit ervaring weten wij dat duurzamer niet altijd duurder is, maar dat idee bestaat nog wel bij veel mensen. Zo zijn veel van onze verven, beitsen en onderhoudsmiddelen niets duurder dan conventionele producten. En, zoals in de vorige alinea geschreven, kun je soms met minder onderhoud en minder lagen toe. Iets wat duurzaam is, moet daarnaast worden gezien als investering in de toekomst en is daarmee niet direct duurder. We kunnen de rekening niet neerleggen bij de generaties na ons. Op de langere termijn is duurzaam altijd beter, ook voor de portemonnee, omdat in het geval van onze duurzame verven geen kwaliteitsconcessies zijn gedaan.