Trendkleuren 2022

De perfecte kleur voor ieder project.
Dit zijn de trendkleuren van 2022.  

Trendkleuren verf

Ben je van plan om de woonkamer, slaapkamer of de wanden van het kantoor te verven, maar heb je nog geen idee welke kleur verf je moet kiezen? Kleur is zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Daar waar een donkerblauwe kleur bijvoorbeeld rust kan creëren, heeft een rode kleur juist het tegenovergestelde effect. Uiteraard is het hierbij ook bepalend of je een groot oppervlak in dezelfde kleur verft of juist een kleine accentmuur.

Neem daarom altijd de tijd bij het maken van jouw keuze, want de gehele ruimte krijgt er een andere uitstraling door. Greenpaints biedt een ruime keuze aan trendkleuren verf voor op de wanden en muren. Lees hier alles over deze trendkleuren en wat een andere kleur met de ruimte kan doen.

De trendkleuren van 2022 – Klik voor meer inspiratie:

Histor

“Olive Sprig”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Sherwin-Williams

“Evergreen Fog”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Flexa

“Bright Skies”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal
keim-sdg-doelen-blog-greenpaints-MVDK-20210305-0180

Thuiskomen. Tot rust komen met natuurlijke kleuren.

Kijken we naar de kleurtrends in de laatste maanden van 2021, dan zien we steeds meer natuurtinten. En dat is niet zonder reden. De pandemie heeft er namelijk voor gezorgd dat we van ons huis een veilige haven willen maken. We brengen thuis meer tijd dan ooit door. En dus moet het een prettige omgeving zijn. Een voordeel van natuurkleuren is dat ze vaak voor rust zorgen. De verfkleur heeft invloed op de algemene sfeer in de ruimte, maar ook op het gevoel dat we er krijgen. Een felgele muur zorgt voor energie en is daarmee minder geschikt voor een slaapkamer, waar je vooral rust wilt creëren.

Die rust creëer je met natuurkleuren. De mooie groentinten Olive Sprig en Evergreen Fog. Of juist het blauwgrijze Bright Skies. Allen zijn het kleuren die rust creëren in je woning. Een groot voordeel is ook de veelzijdigheid van de kleuren. Of je nou een of meerder wanden wilt schilderen of juist enkele details. De kleuren zijn in elke ruimte toe te passen en te combineren.

Wil je meer weten over de eigenschappen en kracht van kleur? Stel ons gerust een vraag of ga zelf op ontdekkingstocht en vind de kleur die het beste past bij jou!

Fris

Bomen, aarde, lucht. Het zijn deze tinten die de natuur naar binnen brengen. En die voor een frisse wind in huis zorgen. Vooral Flexa’s Trendkleur van 2022 creëert een frisse nieuwe look. De blauwgrijze tint geeft je namelijk het gevoel van een mooie stranddag.

Veelzijdig

Het grootste oppervlak in je huis of juist de details die wat kleur kunnen gebruiken. Doordat de trendkleuren van 2022 zo goed te combineren zijn, zijn ze ook zeer veelzijdig. Je kunt enkel natuurtinten gebruiken om de ruimte rustig en ontspannend te houden. Of je voegt naast de trendkleuren nog ene aantal fellere kleuren toe. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de ‘Illuminating’ van Pantone – trendkleur van 2021.

Comfort en rust

Elk huis heeft een plek nodig waar je tot rust kan komen. En dit hoeft niet enkel de slaapkamer te zijn. Ook de woonkamer of zelfs keuken kan een plek zijn om te ontspannen. Voor de een werkt kokend ontspannend, de ander kijkt het liefst nog een serie om rustig te worden. Wat in ieder geval een handje helpt, is een ruimte met rustige natuurtinten.

Natuurlijke omgeving

De natuur naar binnen willen halen. Dat is een wens die we in het afgelopen jaar vaak voorbij zagen komen. Dit kan door planten aan te schaffen of door meer hout in het interieur te verwerken. Maar het kan ook door de wanden in een mooie natuurtint te verven. Geen strak witte muren meer, maar juist een groene of bruine kleur. Of misschien wil je de natuur meer terug laten komen in de details. Ook voor je meubels zijn er geschikte verven op de markt.

Kleur van het Jaar 2022 van Histor: Olive Sprig
Reset jezelf

Bron: Histor

Histor kiest voor een elegante, praktische en veelzijdige Kleur van het Jaar. De Olive Sprig staat voor authenticiteit, een natuurlijke omgeving en persoonlijk contact. De grijsgroene kleur staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Iets wat we na een jaar als 2021 met lockdowns en beperkingen meer dan welkom is. De wens om de natuur naar binnen te halen is enorm gegroeid.

Door verschillende ruimtes verschillende kleuren te geven kun je op een snelle en betaalbare manier een eigen plek creëren. En ook dat is een wens die we vaak terug zien komen, vooral vanuit de thuiswerkers. Woon je kleiner en heb je geen extra kamer(s) beschikbaar? Ook dan kun je jouw eigen plek creëren door een deel van de muur te schilderen, bijvoorbeeld in het prachtige Olive Sprig.

Trendkleur Sherwin-Williams 2022: Evergreen Fog
Fris. Comfortabel. Divers.

Ben je klaar voor een nieuw begin? Dan helpt de Sherwin-Williams trendkleur van 2022 je daarin mee. Evergreen Fog luidt namelijk een nieuw tijdperk in van organische tinten en rustgevende ruimtes. Ruimtes die ons er aan doen herinneren dat de eenvoudigste momenten vaak de belangrijkste zijn. De zachte groen-grijze kleur inspireert je om de mooiheid van een nieuw begin te zien.

Hoewel het organische uiterlijk van Evergreen Fog fris en nieuw oogt, voelt het ook bekend. Gebruik deze middentoon om een ruimte op te warmen en verwelkom de comfortabelheid ie daarna volgt. 

Een van onze favoriete dingen aan Evergreen Fog? Dat je deze kleur eigenlijk overal kunt gebruiken in de hoeveelheid die je wenst. Of je nu binnen of buiten aan de slag gaat. Of je nou een volledige muur wilt schilderen of je juist enkel een simpele accentkleur toe wil voegen. Met deze kleur groen heb je een grote verscheidenheid aan opties. En hoewel we vinden dat je het overal kunt gebruiken, zien we Evergreen Fog graag in ruimtes waar je jouw dagelijkse ontspanning en comfort zoekt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de slaap- of woonkamer.

Flexa Kleur van het Jaar 2022: Bright Skies
Breng een frisse wind in huis.

Ook Flexa heeft gekozen voor een kleur die nieuwe energie geeft. Een tint die de positieve effecten van de natuur in huis haalt. De lichte kleur blauw is daarnaast ook nog eens super veelzijdig. Combineer hem bijvoorbeeld met andere natuurtinten als Tranquil Dawn of Denim Drift. Wil je een wat uitbundiger pallet? Bright Skies is ook goed te combineren met een felgele of rode tint.

Ook Flexa speelt met deze kleur in op de invloed die de lockdown heeft gehad. Bright Skies is namelijk gekozen omdat deze frisse kleur goed is voor de geest. Iets wat in deze tijden zeker welkom is.  

 

Archief: Trendkleuren 2021
Geen juiste kleur voor jouw project kunnen vinden?

Het kan natuurlijk dat de trendkleuren van 2022 niet helemaal zijn wat jij zoekt voor jouw project. Gelukkig hebben we nog genoeg andere mogelijkheden om inspiratie op te doen. Bekijk bijvoorbeeld de Kleur van de Maand of de Trendkleuren van 2021. Krijg je liever kleuradvies? Neem dan gerust contact met ons op.