Trendkleuren 2024

Op zoek naar de perfecte kleur voor jouw project?
Bekijk nu de trendkleuren van 2024.  

Trendkleuren verf

Greenpaints, als bron van kennis en inspiratie, helpt je zowel online als offline met het realiseren van je interieurwensen. Wij blijven constant op de hoogte van de nieuwste trends om jou van het beste advies te voorzien. Zoals in 2023 reeds zichtbaar was, blijven natuurlijke kleuren ook in 2024 prominent aanwezig. Deze trend reflecteert onze toegenomen tijd binnenshuis en onze wens om de natuurlijke wereld naar binnen te halen, terwijl we ook buiten meer tijd doorbrengen.

De kracht van deze natuurtinten ligt in de veelzijdigheid van mogelijke kleurcombinaties. Deze kleuren kunnen subtiel in details worden toegepast of juist een dominante rol spelen op grotere oppervlakken. Overweeg bijvoorbeeld een verfrissende blauwgroene tint zoals Vining Ivy voor een ruimte waar je veel tijd doorbrengt, zoals je woonkamer of thuiskantoor. De impact van kleur op onze beleving van een ruimte is immers groter dan vaak wordt gedacht. Vergeet ook niet de kleinere ruimtes in huis, zoals het toilet. Zelfs met minimale aanpassingen kan zo’n kleine ruimte een volledig nieuwe uitstraling krijgen en bijdragen aan de algehele sfeer van je woning.

De trendkleuren van 2024 – Klik voor meer inspiratie:

Greenpaints

“Whispering Forest”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Flexa

“Sweet Embrace”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Sherwin-Williams

“Upward”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Pantone

“Peach Fuzz”

Karwei

“California Mauve”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Graham & Brown

“Viridis”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Histor

“Limitless”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Farrow & Ball

“Jitney”

Benjamin Moore

“Blue Nova”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Lab Paints

“Ibiza Rush”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Little Green

“Masquerade”

 

SW 6101 Sands of Time kleurstaal

Dutch Boy Paints

“Ironside”

Het creëren van een comfortabel thuisgevoel

Met de opkomst van thuiswerken en -leren, en beperkte buitenactiviteiten, is het belangrijker dan ooit om een comfortabele en aangename thuisomgeving te hebben. Dit kan worden bereikt door het gebruik van kleuren die rust en sereniteit uitstralen, zoals de Sherwin Williams – UPWARD SW 6239, een zachte grijstint met een blauwe ondertoon, of de kalmerende roze en lavendeltonen van Flexa’s Sweet Embrace. Deze kleuren brengen een gevoel van rust en ruimte, ideaal voor een thuiskantoor of een ontspanningsruimte.

 

Natuurtinten en Minimalisme

De natuurlijke kleurentrends van 2023 zetten zich voort in 2024, met kleuren die de natuurlijke wereld weerspiegelen. Bijvoorbeeld, Graham & Brown’s Viridis, een diep groene tint met grijze ondertonen, brengt de rust van de natuur naar binnen en is veelzijdig voor diverse interieurstijlen. Deze kleuren kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in een minimalistische stijl, zoals een enkele muur of een deur in een trendkleur, wat een strakke en rustige uitstraling geeft.

Kleur in Details en Combinaties

Voor diegenen die wat meer durf in hun interieur willen brengen, biedt 2024 ook boeiende opties. Pantone’s 13-1023 TCX Peach Fuzz, een warme mix van roze en oranje, kan bijvoorbeeld gebruikt worden in kleinere accenten zoals een stoel of een nachtkastje. Dit zorgt voor speelsheid en warmte zonder overweldigend te zijn. Combineren met andere trendkleuren zoals de serene Blue Nova 825 van Benjamin Moore creëert een evenwichtige maar dynamische uitstraling.

Avontuur en Energie in Interieurdesign

Voor degenen die een vleugje avontuur en energie in hun huis willen, zijn er kleuren zoals Lab Paints (Vestingh) – Ibiza Rush no. 966, een levendige mix van turquoise en diepblauw, perfect voor een speelkamer of een badkamer. Deze kleuren kunnen worden gecombineerd met andere tinten voor een frisse en aantrekkelijke uitstraling, en voegen een exotisch element toe aan het interieur.

Elk van deze kleuren en combinaties kan worden gebruikt om een unieke en persoonlijke sfeer in huis te creëren, passend bij de stijl en voorkeuren van de bewoner.

keim-sdg-doelen-blog-greenpaints7B7C7870-0B02-4BFF-BC53-E06935739A7E

Kleur van het Jaar 2024 van Greenpaints: KEIM 9385

Whispering Forest is een diepe, elegante groentint die de essentie van natuurlijke charme en rust in elk interieur brengt. Deze kleur, geïnspireerd door de serene sfeer van een dicht en rustgevend bos, is ideaal voor ruimtes die ontspanning en rust uitstralen, zoals slaapkamers, studeerkamers of meditatieruimtes. Perfect als accentkleur, creëert het een dynamisch contrast met lichtere tinten in de kamer, terwijl het tegelijkertijd warmte en diepte toevoegt.

Whispering Forest harmonieert uitstekend met natuurlijke materialen zoals hout, steen en metaal, waardoor een ruimte een gevoel van eenheid en rust uitstraalt. Deze kleur is niet alleen geschikt voor grote oppervlakken, maar ook voor subtiele details zoals deurlijsten of meubelstukken, waar het zorgt voor een verfijnde en elegante touch.

Naast het esthetische aspect brengt Whispering Forest een gevoel van kalmte en verbondenheid met de natuur in huis. Het is een kleur die past bij verschillende interieurstijlen, van modern tot klassiek, en voegt een tijdloze elegantie toe aan elke omgeving. Met Whispering Forest transformeer je je huis in een oase van rust en schoonheid, een plek waar stijl en comfort samenkomen.

Bron: Flexa

Kleur van het Jaar 2024 van Flexa: Sweet Embrace

Flexa – Sweet Embrace is een betoverende verfkleur die een gevoel van warmte en geborgenheid in elke ruimte brengt. Deze tint combineert zachte roze en subtiele lavendeltonen, waardoor een delicate en rustgevende sfeer ontstaat.

Sweet Embrace is ideaal voor slaapkamers, woonkamers en andere ontspanningsruimtes waar je een vleugje romantiek en sereniteit wilt creëren. Deze kleur kan goed samengaan met zowel neutrale als contrasterende accenten, waardoor je de mogelijkheid hebt om je ruimte aan te passen aan je persoonlijke stijl en voorkeuren. Of je nu kiest voor subtiele pasteltinten of gedurfde contrasten, Sweet Embrace voegt een vleugje zachtheid en verfijning toe aan elk interieur. Het is de perfecte keuze voor diegenen die een kalme en rustige sfeer in hun leefruimte willen creëren.

Trendkleur Sherwin-Williams 2024: Upward
Ga verder – kies de minder bewandelde weg

Sherwin Williams – UPWARD SW 6239 is een verfkleur die een gevoel van sereniteit en rust uitstraalt. Deze zachte grijstint heeft een subtiele blauwe ondertoon, waardoor het een kalmerende en verfijnde uitstraling heeft. UPWARD is een veelzijdige kleur die goed past in verschillende interieurstijlen, van modern tot traditioneel.

Deze kleur doet denken aan de heldere lucht op een heldere dag, waardoor een gevoel van ruimte en frisheid in elke kamer wordt gebracht. UPWARD kan worden gebruikt als hoofdkleur in een kamer of als accentkleur om een vleugje verfijning toe te voegen aan meubels, decoratieve accenten of kasten. Het is een tijdloze en elegante kleurkeuze die een gevoel van balans en harmonie in huis brengt.

Pantone Kleur van het Jaar 2024: Peach Fuzz
Voel de magie van de natuur in je huis

Pantone – 13-1023 TCX Peach Fuzz is een verfkleur die de zachte, warme gloed van rijpe perziken vastlegt. Deze tint combineert subtiele roze en oranje ondertonen, waardoor een heerlijk en uitnodigend palet ontstaat.

Peach Fuzz straalt een gevoel van warmte en gezelligheid uit en is een uitstekende keuze voor ruimtes waarin je een vleugje vriendelijkheid en speelsheid wilt toevoegen. Het is een populaire keuze voor kinderkamers, maar kan ook goed werken in andere delen van het huis, zoals de keuken of de woonkamer.

Deze kleur kan prachtig worden gecombineerd met andere pasteltinten of met neutrale kleuren zoals wit en grijs. Het brengt een gevoel van zachtheid en comfort met zich mee en creëert een uitnodigende en vrolijke sfeer. Peach Fuzz is de perfecte kleur om een speels en lichtgevend element aan je interieur toe te voegen.

 

Kleur van het Jaar 2024 van Karwei:

California Mauve

Karwei – California Mauve is een verfkleur die doet denken aan de prachtige zonsondergangen die je zou kunnen tegenkomen langs de kust van Californië. Deze tint combineert warme roze en paarse nuances, waardoor een romantische en ontspannen sfeer ontstaat.

California Mauve is een uitnodigende kleur die goed past in verschillende interieurstijlen, van boho-chic tot eigentijds. Het roept gevoelens op van comfort en sereniteit en kan worden gebruikt om een vleugje rust en zachtheid toe te voegen aan slaapkamers, woonkamers of andere ontspanningsruimtes.

Deze kleur kan prachtig worden gecombineerd met neutrale tinten zoals wit, grijs en beige, waardoor een evenwichtige en harmonieuze uitstraling ontstaat. Of je nu kiest voor een volledige kamer in California Mauve of het als accentkleur gebruikt, het zal zeker een gevoel van kalmte en Californische elegantie aan je interieur toevoegen.

Bron: Graham & Brown

Kleur van het Jaar 2024 van Graham & Brown: Viridis
Een mooie gedempte groene kleur

Graham & Brown – Viridis is een verfkleur die de schoonheid van de natuur in al haar pracht vastlegt. Deze tint omvat de diepte van diep groen met subtiele hints van grijs, waardoor een verfijnde en tijdloze uitstraling ontstaat. Viridis roept beelden op van weelderige bossen en weidse landschappen en brengt de rust en harmonie van de natuur naar binnen.

Het is een veelzijdige kleur die goed past in diverse interieurstijlen, van klassiek tot modern. Deze kleur kan worden gebruikt om een gevoel van verbondenheid met de natuur in huis te brengen. Het werkt prachtig als hoofdkleur voor muren, als achtergrond voor kunstwerken of als accentkleur om een vleugje frisheid toe te voegen aan een ruimte. Viridis nodigt uit tot ontspanning en reflectie, en het brengt een tijdloze en rustgevende sfeer in elke kamer waarin het wordt gebruikt.

Trendkleur Histor 2024: Limitless

Histor – Limitless is een boeiende en veelzijdige verfkleur die de verbeelding prikkelt en de mogelijkheden lijkt te vergroten. Deze tint combineert diepe, verzadigde blauwe en groene tonen, waardoor een rijke en enigmatische uitstraling ontstaat.

Limitless is een gedurfde kleurkeuze die goed past bij moderne, eigentijdse interieurs en ook een statement kan maken in traditionelere instellingen. Het doet denken aan uitgestrekte oceanen en weidse luchten, waardoor een gevoel van vrijheid en ruimte ontstaat.

Deze kleur kan worden gebruikt als een accentmuur om een kamer te laten opvallen of als een dominante kleur om een dramatische en toch uitnodigende sfeer te creëren. Limitless nodigt uit tot creativiteit en avontuur, en het is een geweldige keuze voor diegenen die hun ruimte willen transformeren en een gevoel van grenzeloosheid willen omarmen.

Farrow & Ball Kleur van het Jaar 2024: Jitney 

Jitney van Farrow & Ball is meer dan alleen een verfkleur; het is een weerspiegeling van rust en elegantie, perfect voor het creëren van een sfeervolle omgeving in elke kamer.

Geïnspireerd door de rustgevende kleuren van de aarde, biedt Jitney een unieke mix van warmte en stijl, waardoor het ideaal is voor zowel woonkamers als slaapkamers. Deze kleur stimuleert een gevoel van comfort en sereniteit.

Het gebruik van Jitney in combinatie met lichtere tinten zorgt voor een subtiel contrast, terwijl het samengaan met donkere meubels en accessoires een statement maakt voor een meer moderne en gedurfde uitstraling. Deze veelzijdige kleur biedt talloze mogelijkheden om een persoonlijk en uniek interieur te creëren.

 

Kleur van het Jaar 2024 van Bejamin Moore:

Blue Nova

Benjamin Moore – Blue Nova 825 is een verfkleur die de diepte en mysterie van de nachtelijke hemel vastlegt. Deze tint combineert rijke donkerblauwe en paarse ondertonen, waardoor een dramatische en elegante sfeer ontstaat.

Blue Nova roept beelden op van een heldere sterrenhemel op een rustige nacht en brengt een gevoel van sereniteit en verfijning naar elke ruimte. Het is een gedurfde kleurkeuze die goed past bij moderne en eigentijdse interieurs, maar het kan ook een klassieke touch toevoegen aan meer traditionele instellingen.

Deze kleur kan worden gebruikt om een gevoel van diepte en cocooning te creëren in een kamer. Het is perfect voor accentmuren, het omlijsten van kunstwerken of als een elegante achtergrond voor meubels en decoratieve accenten. Blue Nova voegt een vleugje mysterie en elegantie toe aan je interieur en nodigt uit tot ontspanning en contemplatie. Het is een tijdloze keuze die een verfijnde en tijdloze sfeer in huis brengt.

Kleur van het Jaar 2024 van Lab Paint: Ibiza Rush

Lab Paints (Vestingh) – Ibiza Rush no. 966 is een verfkleur die de sprankelende, levendige sfeer van het eiland Ibiza weerspiegelt. Deze tint is een gewaagde mix van turquoise en diepblauwe nuances, waardoor een opwindend en exotisch kleurenpalet ontstaat.

Ibiza Rush brengt het gevoel van zonovergoten stranden en kristalhelder water naar binnen. Het is een kleur die een uitnodigende en energieke sfeer creëert, en het is een uitstekende keuze voor ruimtes waar je een vleugje avontuur en vitaliteit wilt toevoegen. Deze kleur kan de perfecte keuze zijn voor een speelkamer, een accentmuur in een woonkamer of zelfs een badkamer om een vakantiegevoel het hele jaar door te ervaren.

Ibiza Rush is gemakkelijk te combineren met andere blauwe en groene tinten, en het kan ook een geweldige aanvulling zijn op neutrale kleuren voor een levendige en aantrekkelijke uitstraling. Deze kleur nodigt uit tot het omarmen van het buitengewone en het toevoegen van een vleugje exotisme aan je interieur.

Trendkleur Little Greene 2024: Masquerade

Little Greene – Masquerade is een verfkleur die geheimzinnigheid en drama naar elk interieur brengt. Deze kleur is een diepe, rijke tint van donkerblauw met subtiele hints van paars en zwart, waardoor een elegante en mysterieuze sfeer ontstaat.

Masquerade roept beelden op van een nachtelijk bal, waar gasten zich hullen in prachtige kostuums en maskers om hun ware identiteit te verbergen. Het is een gedurfde en onderscheidende kleurkeuze die goed past bij zowel moderne als klassieke interieurstijlen.

Deze kleur kan worden gebruikt om een dramatisch statement te maken in een kamer. Het is ideaal voor accentmuren, kastdeuren of als achtergrond voor kunstwerken en decoratieve elementen. Masquerade voegt diepte en intrige toe aan je interieur en creëert een sfeer van luxe en verfijning. Het is een kleur die uitnodigt tot creativiteit en speelsheid, en die je ruimte omtovert tot een fascinerende en enigmatische omgeving.

Dutch Boy Paints Kleur van het Jaar 2024: Ironside

Dutch Boy Paints – Ironside is een verfkleur die kracht en stoerheid uitstraalt. Deze kleur is een diepe, gedurfde tint van donkergrijs, met een ondertoon van metaalachtig zilver, wat een modern en industriële uitstraling toevoegt.

Ironside doet denken aan de robuuste kracht van ijzer en staal, en het is een uitstekende keuze voor het creëren van een eigentijdse en minimalistische sfeer in je interieur. Deze kleur kan goed samengaan met modern meubilair en strakke lijnen, maar kan ook worden gebruikt om contrast te creëren in meer traditionele instellingen.

Deze kleur kan prachtig worden gebruikt als accentmuur, op kasten of als een krachtige achtergrond voor kunstwerken. Ironside voegt diepte en karakter toe aan je ruimte en creëert een gevoel van stabiliteit en vastberadenheid. Het is een kleur die de ruimte een mannelijke en industriële uitstraling geeft en tegelijkertijd een gevoel van moderniteit en tijdloze elegantie behoudt.

 

Archief: Trendkleuren
Geen juiste kleur voor jouw project kunnen vinden?

Het kan natuurlijk dat de trendkleuren van 2024 niet helemaal zijn wat jij zoekt voor jouw project. Gelukkig hebben we nog genoeg andere mogelijkheden om inspiratie op te doen. Bekijk bijvoorbeeld de Kleur van de Maand of de Trendkleuren van 2022 en 2023. Krijg je liever kleuradvies? Neem dan gerust contact met ons op.