Kleur van de Maand – Archief 2021

Elke maand nieuwe inspiratie!

Ben jij van plan om je schutting in een andere kleur te beitsen? Of je keukenkastjes een nieuw kleurtje te geven? Dan komen onze Kleur en Inspiratie pagina’s zeker van pas! We delen naast het vele beeldmateriaal (want het zien van kleur werkt nou eenmaal het beste ter inspiratie) ook de Trendkleuren van 2021 met je. Mocht de Kleur van het Jaar niet jouw voorkeur hebben, dan kun je altijd op zoek naar inspiratie op onze Kleur van de Maand pagina! Elke maand delen we een mooie, nieuwe kleur met je, die volgens Greenpaints perfect bij de maand en het seizoen past. Genoeg inspiratie voor jouw volgende project!

December – Copen Blue | SW 0068

De kleurtrend van deze maand gaat volledig over het creëren van een stijl die voor iedereen haalbaar is. Een stijl die makkelijk is en die de schoonheid van de natuur viert.

De Copen Blue is onder andere zeer geschikt voor de slaapkamer en woonkamer. De natuurlijke kleur zorgt namelijk voor rust in de kamer. Zorg met deze blauwtint voor meer ontspanning in een ruimte.

De Kleur van de Maand december is erg veelzijdig wanneer je deze wilt combineren met andere kleuren. Denk aan een geelbruine tint als Sequin (SW 6394), het groene Rosemary (SW 6187) of het grijsbruine Agreeable Gray (SW 7029).

 

 

November – Java | SW 6090

In de koudere maanden creëren we graag wat extra comfort in huis. Dit doen we door de open haard aan te steken, extra dekens op de bank te leggen en door warme (natuur)kleuren te gebruiken. De Kleur van de Maand voor november sluit mooi op deze gedachte aan. Zoals Sherwin-Williams het zelf omschrijft ‘Maak een ruimte knus met een natuurlijk bruine kleur, een tint die ervoor zorgt dat je huis de enige plek is waar je wilt zijn’.

‘Als een warme kop koffie’. De rijke tint van Java zorg ervoor dat je in het moment blijft. Een minimalistische look is de sleutel om deze tint te laten stralen. Werk met een variatie aan aardetinten en voeg vervolgens een aantal natuurlijke lichte en donkere kleuren toe. Zo blijft de ruimte in balans, kalm en stil.

Tinten die goed met Java te combineren zijn: Cape Verde (SW 6482), Nearly Brown (SW 9093), Felted Wool (SW 9171) en Natural Tan (SW 7567).

 

 

Oktober – Cyberspace | SW 7076

In oktober denk je al gauw aan grijze dagen. Niet direct de beste inspiratie voor een nieuwe Kleur van de Maand zou je denken. Toch heeft de maand oktober een houtskool tint als inspiratiekleur. Een rijke kleur die eerst misschien wat overheersend lijkt. Maar deze neutrale en stoere kleurtoon is juist perfect wanneer je ook sterkere structuren en tinten wilt gebruiken. Een mooie tint rood maakt het geheel al direct een stuk warmer. Grijs hoeft dus niet gelijk grauw te zijn.

Wanneer je een ruimte met verschillende variaties van dezelfde kleurtoon decoreert, ontstaat er een verfijnde stijl. Daarom is Cyberspace ook perfect te combineren met grijstinten als Gray Screen (SW 7071) en Software (SW 7074). Voeg je daar een mooie tint rood of zelfs groen/geel aan toe, dan geef je de ruimte al gelijk een hele andere uitstraling. Denk daarbij aan een roodtint als Reddened Earth – SW 6053 of het geelgroene Moonraker – SW 6701.

 

 

September – Novel Lilac | SW 6836

September is de maand waarin de zomer weer overgaat in de herfst. Volgens ons dé perfecte maand om zowel de buitenprojecten, als de leukste projecten voor binnen op te pakken! De Kleur van de Maand september brengt wat extra kleur. Want als het buiten eerder donker is, dan kunnen we binnen wel een mooie felle kleur als Novel Lilac gebruiken.

De Novel Lilac – SW 6836 is perfect te combineren met de vele natuurkleuren die we zien in de Trendkleuren van 2021. Een mooie grijs- of bruintint brengt de Kleur van de Maand in balans. Durf je het aan om het wat uitbundiger aan te pakken, dan kies je bijvoorbeeld voor een volledig beschilderde muur. Of zoals Sherwin-Williams het zelf zegt: “Des te groter, feller en drukker, des te beter” Wil je het toch liever iets rustiger houden? Kijk dan of je deze mooie tint terug kunt laten komen in de details. Een nieuwe kleur voor de nachtkastjes of de kozijnen? De Novel Lilac maakt van de door jou gekozen ruimte een unieke plek!

 

Augustus – Eider White | SW 7014

Voeg een tijdloze touch toe met een neutrale kleur die altijd in stijl is.
Luxe en eenvoud kunnen hand in hand gaan. Kijk maar naar Modern Belgian. Deze stijl creëert een ruimte die rijk is aan textuur in plaats van dingen. Van natuurlijke houtnerven tot organisch textiel, deze gezellige sfeer zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

Een tijdloze tint als Eider White creëert een neutrale achtergrond, waardoor je voor de details kleuren kunt gebruiken die opvallen. Je kunt ook in rijkere tinten werken, zoals goudgeel of stoffig blauw om de kamer een vleugje kleur te geven.

 

Juli – Jovial | SW 6611

Laat je boho-spirit de vrije loop met een mooie roze tint. Met deze kleur creëer je de perfecte plek om alles wat het leven te bieden heeft in je op te nemen. Of je nou wilt genieten van de lange zomeravonden of van extra tijd met je gezin.  Met een tint als Jovial brengt je extra leven en energie bij je thuis – net zoals bohemiens doen.

Een ruimte die rijk is aan ervaringen verdient een kleurenpalet dat even vertrouwd is. Aardse tinten bruin, blauw en groen voegen een levendige mix van accentkleuren toe die het sprankelende karakter van roze accentueren. Met dit palet kun je niet alleen lagen op kleur aanbrengen, maar het zet ook de toon voor het mixen en matchen van meubels.

 

Juni – Commodore | SW 6524

Net als je meest geliefde jeans, is dit inktblauw een geliefde comfortkleur.
Sommige van de meest comfortabele ruimtes hebben een beetje van alles – daarom kan een tijdloos blauw als Commodore het allemaal samenbrengen. Het maakt niet uit of je huis is gevuld met een zorgvuldig samengestelde collectie kunstwerken of een perfect op elkaar afgestemd assortiment keukengerei, deze universele tint past bij elke kleur of stijl.

Als je op zoek bent naar een traditionele Commodore-trend, combineer hem dan in een ruimte met warme houttinten en witte accenten om zijn klassieke kant meteen naar voren te brengen. Als je deze rijke tint wilt spelen voor een moderne kijk, gebruik dan gedurfde tinten marine en houtskool om een ​​monochrome ruimte te creëren die een statement maakt.

Mei – Messenger Bag | SW 7740

Modern ontmoet nostalgie in een ruimte waar olijfgroen een relaxte stijl inspireert. De olijfkleurige tint van Messenger Bag creëert een nostalgische achtergrond, terwijl energieke accenten van geel en blauw dit palet een levendige look geven die helemaal draait om ontspannen.

Terwijl gedurfde kleuren de toon zetten, kan het toevoegen van een mix van natuurlijke materialen en tinten door het meubilair elke leefruimte onmiddellijk verzachten tot een dromerige lounge. Of het nu gaat om een ​​paar rotan stoelen of een moderne bank uit het midden van de eeuw, deze toevoegingen geven een vernieuwde kijk op retrostijl.

April – Carnelian | SW 7580

Vertel een rijk verhaal in je huis met de vintage moderne tint van Carnelian. Een huis met veel verdiepingen vertelt oude en nieuwe verhalen, maar het is nooit gebonden aan één periode in de tijd. Veel ruimtes hebben persoonlijke verhalen en vullen het huis met het unieke karakter van een historische stijl.

De nostalgische tint van Carnelian is de perfecte achtergrond om de historische stijl te laten schitteren. Zijn rijke kleur kan onmiddellijk gemoderniseerd aanvoelen wanneer hij wordt gecombineerd met heldere metalen, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om het verleden met het heden te mengen. Je kunt het ook combineren met neutrale kleuren, dankzij een gedempte toon die goed speelt met zachte tinten.

 

Maart – Alexandrite | SW 0060

Helder, gedurfd en vrolijk, de vrolijke tint van Alexandrite vult je huis met positiviteit. Vind vreugde in kleur! De opvallende groentint van Alexandrite zet de toon voor een zorgeloos huis waar heldere tinten en gewaagde patronen niets anders dan een goede sfeer aanmoedigen. Verhoog de helderheid door levendige blauwe en citrusachtige tinten roze en geel toe te voegen om de look te combineren met een uniek palet dat draait om positiviteit.

Een levendige kleurencollectie heeft een even luide print nodig. Of het nu met de hand geschilderd of behangen is, een muur met patroon is perfect om een ​​statement te maken. Nog een sleutel tot het werken met heldere tinten? Blijf georganiseerd. Zorg ervoor dat alles een plek heeft, zodat je ruimte net zo gemakkelijk aanvoelt als de kleur eromheen.

 

Februari – Tarnished Trumpet | SW 9026

Maak tijd voor jezelf met een wellness-oase gekleed in een gouden tint. Wellness stopt niet nadat je een set hebt voltooid. Een gouden tint zoals Tarnished Trumpet creëert een optimistische achtergrond, of je nu wakker bent met de zon voor yoga of wat broodnodige tijd vindt voor meditatie.

Net als zonnestralen of de geur van een bos, heeft de natuur een krachtige invloed op ons fysieke en mentale welzijn. Daarom zou een wellness-oase niet compleet zijn zonder het buitenleven binnen uit te nodigen. Door een overvloed aan groen en aardse neutrale tinten toe te voegen, kan je kamer een sterke verbinding met de natuurlijke wereld om ons heen krijgen, vooral wanneer deze is samengebonden met een zonnige uitbarsting van geel.

Januari – Urbane Bronze | SW 7048

Zorg met Urbane Bronze voor een karaktervolle en zachte balans met de gedurfde tint van donker brons. Het verzorgende karakter van Urbane Bronze dompelt je ruimte onder met een oneindige diepte, terwijl lagen van neutrale texturen ervoor zorgen dat je huis aanvoelt als een rustgevend toevluchtsoord.

Of het nu gaat om een ​​raam met uitzicht op het bos of een bos brandhout om te verbranden, deze natuurlijke esthetiek brengt buiten naar binnen. Voeg een paar belangrijke accessoires toe, zoals opvallende verlichting en stoelen om de kracht van je ruimte in evenwicht te brengen met eenvoud.

 

Archief: Kleur van de Maand

Op zoek naar nog meer kleurinspiratie? Bekijk dan de Kleur van de Maand van een van de volgende jaren: