Kleur van de Maand – Archief 2022

Elke maand nieuwe inspiratie!

Ben jij van plan om je schutting in een andere kleur te beitsen? Of je keukenkastjes een nieuw kleurtje te geven? Dan komen onze Kleur en Inspiratie pagina’s zeker van pas! We delen naast het vele beeldmateriaal (want het zien van kleur werkt nou eenmaal het beste ter inspiratie) ook de Trendkleuren van 2021 met je. Mocht de Kleur van het Jaar niet jouw voorkeur hebben, dan kun je altijd op zoek naar inspiratie op onze Kleur van de Maand pagina! Elke maand delen we een mooie, nieuwe kleur met je, die volgens Greenpaints perfect bij de maand en het seizoen past. Genoeg inspiratie voor jouw volgende project!

Bron beeld: Tinted
Video voor de kleur van de maand december: Bakelite Gold (SW 6368) volgt.

December – Bakelite Gold | SW 6368

Een gouden tint die weet hoe je een ruimte verwarmd. Dat is Bakelite Gold, de perfecte kleur voor de decembermaand.

Wil je karakter en warmte in je keuken? Laat Bakelite Gold zich dan mengen met alle keukenelementen. Breng de Kleur van de Maand april aan op de muren voor een perfecte balans. Op zoek naar een nieuwe kleur voor de slaapkamer? Ook dan in de Kleur van de Maand een zeer mooie optie. Voeg het toe aan je muren of in de details als het hoofdbord van je bed. Zo creëer je een warme en knusse sfeer, zonder het overweldigend te laten worden.

Bakelite Gold van Sherwin Williams combineren? Dat kan goed met Rose Tan (SW 0069), Still Water (SW 6223) of Sierra Redwood (SW 7598). Of met de eerdere kleur van de maand april – Alabaster (SW 7008).

November – Rosemary | SW 6187

Unieke kleur ontmoet unieke stijl. Organische, natuurlijke elementen als hout en steen – gecombineerd met lichte neutrale tinten – brengen warmte en focus in de ruimte die comfortabel en uitnodigend oogt. 

Een ruimte om te reflecteren. Ook voor je thuiskantoor is Rosemary de perfecte kleur. Het creëert eenvoud en zorgt tegelijkertijd voor inspiratie en creativiteit. Door planten en andere natuurlijke elementen toe te voegen aan de ruimte, haal je op een eenvoudige manier buiten naar binnen.

Speel met combinaties van natuurlijke vormen en strakke lijnen om een ontspannende balans te vinden tussen inspiratie uit de natuur en moderne roots. Een kleed met textuur en warme houttonen zorgen voor een gezellige en comfortabele ruimte. Of dat nu de keuken of woonkamer is. 

Combineer Rosemary (SW 6187) met het bruine Resort Tan (SW 7550), Khaki Shade (SW 7533) of de groentint SW 7623 – Cascades.  

Bron beeld: Tinted
Video voor de kleur van de maand november: Rosemary (SW 6187) volgt.

Bron beeld: Tinted
Video voor de kleur van de maand oktober: Samovar Silver (SW 6233) volgt.

Oktober – Samovar Silver | SW 6233

Een moderne en verfijnde tint die zorgt voor rust in een ruimte en op een eenvoudige manier een comfortabele stijl creëert. Samovar Silver – SW 6233 is een prachtige blauwgrijze kleur die jouw huis een look geeft die een leven lang blijft.

Wat maakt de kleur van de maand oktober zo veelzijdig? Allereerst is het een familie vriendelijke kleur. Door een balans te vinden tussen oud en nieuw zorg je voor een rustieke en moderne charme. Zo krijg je een ruimte die uitnodigt om een gesprek te starten.

Daarmee is Samovar Silver uitermate geschikt voor de gang / hal. Een ruimte die uit moet nodigen om binnen te komen en je welkom te voelen. Door het kalmerende effect (blauwtinten zijn uitermate geschikt voor de slaapkamer), is de blauwgrijze oktober kleur ook perfect voor de slaapkamer.

Combineer Samovar Silver (SW 6233) met Iron Ore (SW 7069), Pink Shadow (SW 0070) of Gossamer Veil (SW 9165).

September – Snowbound | SW 7004

Een mooie lichte ruimte, zonder voor een standaard strak witte muur te gaan? Dan is Snowbound een mooie keuze. De wittint geeft je de mogelijkheid om kleur toe te voegen in de details. Een rode stoel, schilderij met blauwtinten of een geel vloerkleed. Mix oud en nieuw voor een nostalgisch gevoel. Alles is te combineren met de Kleur van de Maand september – Snowbound. 

Heb je thuis een grote open ruimte en wil je de verschillende ruimtes naadloos in elkaar laten overlopen? Ook dan is Snowbound de perfecte kleur om mee te werken. De de veelzijdigheid van deze is vrijwel elke combinatie mogelijk. Van meubels tot andere kleuren muren. En wil je geen standaard muur? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het toevoegen van patronen. 

Snowbound combineren? Kijk dan eens naar de (pastel)tinten als het blauwgroene Festoon Aqua (SW 0019) , Lite Lavender (SW 6554), Rejuvenate (SW 6620) of het bruingele Bakelite Gold (SW 6368). 

 

Bron beeld: Tinted
Video voor de kleur van de maand september: Snowbound (SW 7004) volgt.

Bron beeld: Tinted
Video voor dekleur van de maand augustus: Shoji White (SW 7042) volgt.

Augustus – Shoji White | SW 7042

Minimaal maar gastvrij. De kleur van de maand augustus omarmt het beste van beide werelden. Het zorgt voor de perfecte achtergrond voor de warme, moderene kleurtrend in jouw hele woning. 

Want alleen de woonkamer, maar ook de badkamer en keuken zijn uitermate geschikte voor een nieuwe laag Shoji White. Combineer deze tint met houten accenten, planten en bloemen. Laat natuurlijk licht vervolgens zijn werk doen en voor een subtiele gloed zorgen. 

Shoji White – SW 7042 – is perfect te combineren met Quartersawn Oak (SW 2836), Thunder Gray (SW 7645) en Foothills (SW 7514) van Sherwin Williams. 

 

 

Juli – Chartreuse | SW 0073

Maak elke ruimte een tint blijer met deze levendige kleur. Met Chartreuse creëer je een positieve vibe, zodat jouw ‘happy place’ altijd op zijn vrolijkst is. 

De Kleur van de Maand juli is op verschillende manieren toe te passen in jouw ruimte(s). Zo is deze geelgroene tint perfect voor ruimtes waar iedereen samen komt. Denk daarbij aan de woonkamer in jouw huis of de gezamenlijke lunchruimte van jouw bedrijf. Het is lastig om niet automatisch vrolijk(er) te worden wanneer je een met Chartreuse geverfde ruimte binnenkomt. 

Chartreuse – SW 0073 is perfect te combineren met de klassieke neutrale kleuren als wit en grijs. Ook verschillende patronen en structuren gaan uitstekend samen met de geelgroene tint. Combineer jouw Chartreuse muur bijvoorbeeld met tropische en groene planten en patronen voor een bohemian flair. 

Deze tint is zeer goed te combineren met bijvoorbeeld Rosé (SW 6290), Blackberry (SW 7577) of Felted Wool (SW 9171). 

 

 

Juni – Basque Green | SW 6426

Een groene oase zonder zorgen. Die creëer je met de Kleur van de Maand juni. Deze Basque Green gaat perfect samen met andere kleurtinten uit de natuur. Deze groentint in niet alleen geschikt voor ruimtes binnenshuis, maar ook voor groene elementen op je veranda en misschien zelfs voor je buitendeuren. Ben je een plantenliefhebber, dan zul je zien hoe mooi het Basque Green aansluit op een ruimte vol groen. 

Basque Green is perfect te combineren met andere natuurlijktinten. Bruine meubels, zandkleur vloerkleden. Voor een perfecte afwerking van de vintagelook die je jouw ruimte wilt geven. 

Goed te combineren met bijvoorbeeld het donkergroene Cascdes (SW 7623), blauwe Anchors Aweigh (SW 9179) of het natuurlijke Fleur de Sel (SW 7666). 

 

 

Mei – Rose Tan| SW 0069

Hoewel roze niet iedereen zijn favoriete kleur is, zijn we ervan overtuigd dat deze variant je met een frisse blik naar de kleur laat kijken. Of je nu een retro of meer moderne look wilt creëren, Rose Tan laat zien dat roze een veelzijdige kleur is.

Rose Tan zorgt voor een perfecte balans tussen speels en rustgevend in je woonkamer, slaapkamer of zelfs keuken. De zachte toon is perfect te combineren met donker hout, zoals een walnoothouten tafelblad of tv-meubel. Maar ook zachte beige- en pastelkleuren gaat goed samen met deze roze tint.

Op zoek naar inspiratie voor het combineren van Rose Tan? Probeer dan een beige tint (SW 2859), de iets donkere variant Woven Wicker (SW 9104) of het roodbruine Sierra Redwoord (SW 7598).

 

 

April – Alabaster | SW 7008

Start het nieuwe seizoen met een warme en open neutrale kleur. Je bent niet de enige die bij de start van de lente de woning graag een opknapbeurt wil geven. Een frisse nieuwe kleur op de muren en/of meubels is daarbij een goede keuze. Ben je op zoek naar een mooie cremekleur, kijk dan eens naar de combinatiemogelijkheden met de kleur van de maand april – Alabaster.

Combineer Alabaster met andere lichte natuurtinten om een lichte ruimte te creëren. Kies voor pastelpinten wanneer je iets kleur toe wilt voegen, maar deze niet wilt laten overheersen. Ook anderen natuurelementen, zoals riet en hout, helpen mee aan het rustgevende gevoel in de ruimte. 

Kleuren als Samovar Silver (SW 6233), Drift of Mist (SW 9166) en Shoji White (SW 7042) zijn slechts een paar van deze kleuren die goed combineren met de kleur van de maand – Alabaster (SW 7008). 

 

 

Maart – Iron Ore | SW 7069

De kleur van de maand maart is tijdloos. Het is dan ook niet voor niets een van de meeste populaire kleuren om te gebruiken als statement. Of je daarvoor nu enkel de Iron Ore kleur gebruikt of deze verwerkt met andere kleurtinten. Deze warme houtskool weet zich op elke manier te mixen met de omgeving.

Hoe je deze kleur kunt mixen? Wij zien deze kleur vooral in combinatie met natuurkleuren en -materialen. Denk daarbij aan houten fotolijstjes, stenen vensterbanken en meubels in een bruintint. Met verschillende combinaties creëer je een warme en open stijl waardoor iedereen zich direct thuis voelt. Kleuren die zeer goed combineren met Iron Ore zijn onder andere El Caramelo (SW 9106) bruintint, het grijsbruine Felted Wool (SW 9171) of het roodbruine Sierra Redwood (SW 7598). 

 

 

Februari – Aleutian | SW 6241

Een winters blauw brengt rust en stilte. Met de kleur van de maand februari maak je van elke ruimte in je huis een toevluchtsoord. Of je nu een bohemian stijl wilt creëren of een bijna folklorische plek waar je je terug kunt trekken. Deze blauwtint heeft de unieke eigenschap om zich met iedere stijl te kunnen mengen.

Je kunt daarbij de keuze maken om een volledige muur te schilderen en warme tonen toe te voegen door middel van houten meubels. Of je schildert enkel de details, zoals de sierlijsten en een klein meubel in de hal voor net dat extraatje in kleur. Ook leuk, en daarnaast een ruimte die mensen minder snel een kleurtje geven, is deze blauwe kleur voor de badkamer. 

 

Januari – Evergreen Fog | SW 9130

Ben je klaar voor een nieuw begin? De Evergreen Fog is niet alleen de Kleur van de Maand voor januari 2022, maar ook de trendkleur van Sherwin-Williams voor het gehele jaar 2022. Evergreen Fog luidt een nieuw tijdperk in van organische tinten en rustgevende ruimtes. Ruimtes die ons er aan doen herinneren dat de eenvoudigste momenten vaak de belangrijkste zijn. De zachte groen-grijze kleur inspireert je om de mooiheid van een nieuw begin te zien.

Een van de grootste voordelen van Evergreen Fog volgens Sherwin? Dat de kleur vrijwel overal te gebruiken is. Of je nu binnen of buiten aan de slag wilt. Of je een grote muur volledig wilt verven of juist de details. Overal kun je deze verf gebruiken. En moeten we dan toch een specifieke ruimte benoemen die zeer geschikt is? Gebruik het dan voor een ruime waar je jouw dagelijkse onstpanning en comfort zoekt, zoals de woon- of slaapkamer.

 

Archief: Kleur van de Maand

Op zoek naar nog meer kleurinspiratie? Bekijk dan de Kleur van de Maand van een van de volgende jaren: