Silver Strand| SW 7057

Kleur van de Maand
Mei 2024

Kleur van de Maand

Elke maand nieuwe inspiratie!

Ben jij van plan om je schutting in een andere kleur te beitsen? Of je keukenkastjes een nieuw kleurtje te geven? Dan komen onze Kleur en Inspiratie pagina’s zeker van pas! We delen naast het vele beeldmateriaal (want het zien van kleur werkt nou eenmaal het beste ter inspiratie) ook de Trendkleuren van 2024 met je. Mocht de Kleur van het Jaar niet jouw voorkeur hebben, dan kun je altijd op zoek naar inspiratie op onze Kleur van de Maand pagina! Elke maand delen we een mooie, nieuwe kleur met je, die volgens Greenpaints perfect bij de maand en het seizoen past. Genoeg inspiratie voor jouw volgende project!

Juni – Honeydew | SW 6428

Beleef de vreugde van zorgeloze zomerdagen met het Summer Camp palet van juni. Deze sprankelende collectie brengt kleur tot leven en wekt nostalgische verwondering op. De vrolijke tint Honeydew bindt alles samen en nodigt uit om de creatieve mogelijkheden te omarmen.

Honeydew’s zachte citruskleur vult elke ruimte met een frisse en energieke sfeer. Gecombineerd met Fresh Zest als accentkleur, creëer je een levendige, sprankelende energie zonder de intensiteit van verzadigde tinten. In ruimtes met veel natuurlijk licht komen deze kleuren het beste tot hun recht.

Het Summer Camp palet nodigt uit tot het verkennen van unieke stijlen. Van mid-century modern tot vrijgevochten, maximalistische looks, deze tinten brengen een levendige energie die elk ontwerp kan dragen. Aleutian’s zachte denimblauw houdt het licht, terwijl de vrolijke vibe van Honeydew alles in balans brengt en de ruimte opvrolijkt.

 

Bron beeld: Tinted

 

Bron beeld: Tinted

 

Mei – Silver Strand | SW 7057

Dompel jezelf onder in de elegante mix van ontspannen kustsfeer en toegankelijke moderne stijl met het Seaside Tranquility palet van mei. Silver Strand dient als het ankerpunt, een achtergrond die een verfrissende en relaxte comfort biedt.

In de ontvangsthal zorgt Egret White voor een warme witte gloed die een welkomend gevoel uitstraalt, terwijl de subtiele tint van Silver Strand de serene kwaliteiten van de zeekust oproept. Rustieke charmes zoals warme houttinten en texturen van jute en riet versterken de ongecompliceerde en minimalistische stijl, voor een tijdloze frisheid.

Silver Strand’s kalmerende groen-grijze tint brengt moeiteloze ontspanning, perfect voor een zonovergoten zitkamer. Tricorn Black voegt met zijn markante kleur op de deuren een moderne elegantie toe, die het casual gevoel verheft met een stijlvol contrast.

 

April – Sashay Sand  | SW 6051

Ontdek de charme van Sashay Sand, waarin de nostalgie van het verleden en de frisheid van het heden samensmelten in een subtiele beige-roze tint. Dit Candy Filter palet van april brengt een speelse finesse in je interieur, verrijkt met een zachte, dromerige sfeer die elke ruimte doet opleven. De perfecte mix van Scandinavisch minimalisme en vintage vibes maakt Sashay Sand tot een veelzijdige keuze die een brug slaat tussen tijdloze elegantie en moderne vernieuwing.

In een omgeving waar natuurlijk licht en een palet van pasteltinten de overhand hebben, zoals de keuken, creëren muren in White Snow en een achterwand in Pearl Gray een frisse, open sfeer. Het stoffige mint van Cascade Green voegt daar een verrassende kleurtoets aan toe, die het delicate evenwicht van het geheel prachtig in balans brengt.

Voor de kinderslaapkamer biedt een benadering gericht op rust en eenvoud een veilige en warme sfeer, met Porselein als basis. Deze neutrale, warme kleur, aangevuld met accenten van Sashay Sand en andere harmonieuze tinten uit het palet, creëert een uitnodigende ruimte vol karakter en interesse. Zo bewijst Sashay Sand zijn waarde als een kleur die zowel inspiratie als comfort in huis brengt.

Bron beeld: Tinted

 

Bron beeld: Tinted

 

Maart – Roycroft Bronze Green | SW 2846

De kleur “Roycroft Bronze Green” van Sherwin Williams is niet alleen veelzijdig, maar ook uiterst geschikt om een rustgevende en uitnodigende ambiance in uw interieur te creëren.

Deze diep groene tint werkt voortreffelijk in diverse ruimtes, maar komt vooral tot zijn recht in kamers zoals de woonkamer, waar het een gevoel van warmte en gezelligheid toevoegt. In combinatie met neutrale kleuren zoals crème of beige, kan “Roycroft Bronze Green” worden gebruikt om een stijlvolle en toch uitnodigende sfeer te creëren.

Voor een meer gedurfde benadering kan deze kleur worden gecombineerd met rijke accenten zoals goud, brons of diep rood, waardoor de ruimte een luxueuze en weelderige uitstraling krijgt.

“Roycroft Bronze Green” komt het beste tot zijn recht in ruimtes met veel natuurlijk licht. De kleur absorbeert en reflecteert het licht op een prachtige manier, waardoor de ruimte een warme en uitnodigende atmosfeer krijgt.

 

Februari – Drift of Mist  | SW 9166

Creëer een gezellig toevluchtsoord van luchtige sereniteit met een zacht grijs. Drift of Mist’s bescheiden, kalmerende karakter herinnert aan een langzamer tempo en het plezier in eenvoud.

Eenvoud ontmoet gezelligheid in een ontwerpstijl die perfect past bij het Mindful Minimalist palet van februari. Deze verzameling van tonale tinten, verankerd door Drift of Mist, belichaamt de essentie van een stijl die delicate minimalisme en warme elegantie combineert. Het is een look die zijn gevoel van rustige harmonie krijgt van zijn zachte, gedempte schakeringen, strakke lijnen en ruimtelijkheid.

De zachte grijstint van Drift of Mist biedt een serene achtergrond en zet de toon voor een rustgevend toevluchtsoord. Het is een rustige ruimte van stille schoonheid die de vredige, kalmerende vibes van deze eerlijke schaduw overneemt. Een accentmuur bedekt met Quarry Stone voegt definitie en subtiele contrast toe, en verankert de ruimte in zijn iets diepere, stopverfkleur. Bijpassende tinten in de textielen en meubels roepen de eenvoudige harmonie van de natuur op.

Bron beeld: Tinted

 

Bron beeld: Tinted

 

Januari – Upward  | SW 6239

De kleur “Upward” van Sherwin Williams is niet alleen veelzijdig, maar ook uiterst geschikt voor het creëren van een rustgevende en uitnodigende sfeer in uw interieur.

Deze lichtblauwe tint werkt uitstekend in slaapkamers en badkamers, waar het een frisse en schone uitstraling geeft. In woonkamers of studeerkamers kan “Upward” worden gebruikt voor een accentmuur, gecombineerd met lichtere tinten voor een ruimtelijk effect.

Voor een dynamischer interieur kan deze kleur worden gecombineerd met levendige accenten zoals kussens, kunstwerken of decoratieve objecten, waardoor de ruimte een persoonlijk en uniek karakter krijgt.

“Upward” is bijzonder effectief in ruimtes waar natuurlijk licht de hoofdrol speelt. De kleur reflecteert licht op een zachte manier, wat bijdraagt aan een luchtige en open sfeer.

Kleur van de Maand – Archief

Heeft 2024 (nog) geen Kleur van de Maand die je zoekt? Bekijk dan ook eens de eerdere kleuren die zijn verkozen tot Kleur van de Maand! Of neem een kijkje bij de Trendkleuren van 2024. Wil je graag advies over een geschikte kleur voor jouw project? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag verder met het maken van de beste keuze.

Kleur van de Maand – Archief 2022

 

Kleur van de Maand – Archief 2023