Bij Greenpaints staan de woorden ‘duurzaam’ en ‘kwaliteit’ bijzonder hoog aangeschreven. Woorden die niet alleen van toepassing zijn op de producten en materialen die wij leveren. Binnen ons bedrijf wordt namelijk op veel vlakken, nét een stapje meer gezet. Neem nou bijvoorbeeld onze bedrijfskantine en kenniscentrum aan de Bleek 19b in Enter. Wij schenken koffie die karakter heeft. Elk bakje wordt vers voor je gezet in een goede Zwitserse Jura machine, met de intense geur van de krachtige koffiebonen die opgemerkt wordt door de kenner. Een bewuste keuze van ons voor deze smaakbeleving en kwaliteit zijn de verantwoorde koffiebonen van Pure Africa.

De ‘Allemansvriend’ koffiebonen

Uit de vijf verschillende smaken koffiebonen van Pure Africa, is onze keuze gevallen op de smaak ‘Allemansvriend’. Koffiebonen uit Sidamo in Ethiopië met een intense geur, waardoor deze erg gewild is bij koffieliefhebbers. De rijke smaak van exotische fruitsoorten, zoals mandarijn en citrusvruchten in combinatie met de lange en intense nasmaak. Koffiebonen gekenmerkt door een vleugje chocola en karamel, maakt dat klanten kunnen genieten van onze kwaliteit.

Eerlijke handel

Veel koffieboeren werken onder de kostprijs, omdat wij te weinig betalen voor ons kopje koffie. Pure Africa neemt geen genoegen met de gemaskeerde, wereldwijde onderdrukking van koffieboeren en  Greenpaints steunt dit standpunt. Pure Africa koopt rechtstreeks in bij boerencoöperaties en zijn open over hoe ze dit doen. Hoewel de koffie importeur gecertificeerd is voor het Fairtrade keurmerk, kiezen ze er toch voor om dit logo niet op hun verpakking te zetten. Omdat volgens de berekeningen van Pure Africa de minimale opbrengst voor de koffieboeren niet afdoende is om van te kunnen bestaan. Bij Pure Africa krijgen de boeren het dubbele van de Fairtrade prijs.

Naast de eerlijke beloning per kilo koffie investeert Pure Africa van iedere kilo verkochte koffie €1,- in microkredieten aan boeren in Afrika. Zo investeert ook Greenpaints met elke kop koffie in de toekomst van Afrikaanse koffieboeren. Juist dit zijn redenen waarom wij de bewuste keuze hebben gemaakt voor de koffiebonen van Pure Africa. 

Overeenkomsten

Tussen de koffiebonen van Pure Africa en Greenpaints zijn meerdere overeenkomsten te vinden. Neem de maximale zorg en aandacht waarmee de koffie wordt geteeld en wordt geoogst. Het zijn belangrijke kenmerken van deze kwaliteitskoffie. Alleen volledig gerijpte bonen worden geplukt, overigens gebeurt dit met de hand. De bonen worden in de zon gedroogd op gespannen doeken waardoor direct contact met de grond wordt vermeden.

Karaktereigenschappen

Naast het karakter van de bonen is zelfs de quote op de verpakking er een die bij de kernwaarden van ons passen: ‘altijd sterk voor energieke teamplayers’. Hoewel wij ons bedrijf Greenpaints zijn gestart als ZZP’er weten wij inmiddels door onze groei, hoe belangrijk het is om een teamspeler te zijn. Snel en kordaat handelen, servicegericht zijn, passend advies geven rondom de duurzame en kwalitatief hoogstaande producten van het bedrijf aan particulieren of bedrijven. In gesprek blijven met je partners… en dat in combinatie met een heerlijke bak koffie. Pure Africa en Greenpaints staan voor hoge kwaliteit, duurzaam en stimuleren van ondernemerschap. Dat is een perfecte match!

(Foto’s: Fotostudio Markelo)