LignoStain is de nieuwe watergedragen oliebeits van Böhme met uitzonderlijk goede penetratie in en kleuring van het hout. Afhankelijk van de kleur tint LignoStain het oppervlak intensief en uniform in. Het is net of het hout wordt geïnkt. Door het gebruik van herwinbare grondstoffen zoals lijnolie, veroudert het oppervlak zeer langzaam en gelijkmatig en is hierdoor makkelijk en eenvoudig te onderhouden.

LignoStain veredelt hout

Het resultaat is een zeer fraai en natuurlijk oppervlak met een zeer goede hydrofobie en ademende eigenschappen. Lignostain is in tegenstelling tot veel andere watergedragen beitsen niet-filmvormend. Hierdoor is het uitermate geschikt voor naaldhout, zoals vuren, grenen, douglas, lariks, western red ceder, weistanne, etc.

Door de goede penetrerende eigenschappen is LignoStain ook uitermate geschikt voor het behandelen van thermisch gemodificeerd hout, zoals Stellac Wood, Thermowood en dergelijke. Semi-filmvormende en filmvormende systemen geven namelijk in de praktijk nog wel eens problemen. En nu kan je kiezen voor een fraaie afwerking in de houttint of een andere mooie kleur. In de galerij is LignoStain in de kleur 3618, Zwedenblauw te bewonderen.

De voordelen van LignoStain

  • Zeer goede indringing
  • Intensieve inkleuring van het houtoppervlak
  • Niet-filmvormend systeem
  • Goed waterafstotend
  • Zeer gelijkmatige veroudering
  • Bevat herwinbare grondstoffen

Wil je meer informatie of het product eens testen of toepassen in een project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.