Puur

Trendkleuren in verf 2018

Kracht en passie

Trendkleuren in verf 2018

Natuurlijke rust

Trendkleuren in verf 2018

Greywash look

Trendkleuren in verf 2018

Trendkleuren verf

Ben je van plan om de woonkamer, slaapkamer of de wanden van het kantoor te verven, maar nog geen idee welke kleur verf je moet kiezen? Kleur is zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Kies daarom bewust de kleur, want heel de ruimte veranderd er door. Greenpaints biedt een ruime keuze aan trendkleuren verf voor op de wanden en muren. Lees hier alles over diverse trendkleuren en wat een andere kleur met de ruimte kan doen.

 

De kracht van kleur

Kleur kan heel bepalend zijn voor de sfeer in een ruimte. Kleur heeft invloed op het gevoel end e beleving en dat kan je gebruiken om de ruimte precies de ambiance te geven die jij wenst. Vaak druk in het hoofd en snel behoefte aan een rustige en kalme omgeving? Kies dan niet voor rood of geel, maar voor blauw of rustgevend groen. Houd je van gezelligheid en een knusse sfeer? Dan kan oranje het goed doen, want dit is een warme, enthousiaste, op en gezellige kleur. Geel staat dan juist weer voor energie, uitbundigheid, wilskracht en concentratie. Wil je een kamer waarin creativiteit leidend is? Dan is de paars een passende kleur voor op de muur. Paars is de kleur van inspiratie, wijsheid, heldere gedachten en het de vrije loop laten van creativiteit. Wil je meer weten over de eigenschappen en kracht van kleur? Stel ons gerust een vraag of ga zelf op ontdekkingstocht en vind de kleur die het beste past bij jou!

 

Sherwin-Williams kleur van het jaar 2017: Poised Taupe SW 6039

Sherwin-Williams houdt er normaal niet van om een kleurfavoriet te kiezen, maar in dit geval konden ze het niet nalaten. Poised Taupe SW 6039 creëert een gezellige lifestyle en brengt een stuk rust in huis. Zelfs zo dat we ons herstel en in balans gaan voelen als we door ons huis wandelen. De Denen hebben een speciaal woord om dit gevoel te beschrijven, hygge (uit te spreken als hue-gah) dat vrijelijk wordt vertaald als gezellig of een gevoel van gezelligheid en warmte. Het zachte gloeien van een kaars, samen een drankje doen en het samenzijn met familie en vrienden is zeker hygge. Maar dit gevoel komt ook zeker met het creëren van de juiste omgeving.

Het verhaal achter taupe is simpel. Aards bruin gecombineerd met conservatief grijs geeft een verweerde, houterige en complexe neutrale tint. Deze viert de schoonheid van imperfectie en authenticiteit van een goed geleefd leven. Check de video hieronder voor meer Poised Taupe SW 6039 inspiratie.

Kleur van het jaar: Dorade van Histor

Elk jaar is er binnen de trendkleuren verf, een kleur van het jaar, die wordt uitgeroepen door verschillende bedrijven, waaronder Histor. Voor 2017 is dat de kleur ‘dorade’. Het is een beetje paars, een beetje grijs en heeft ook iets weg van blauw. Het is een echte eyecatcher in het interieur, maar tegelijk is het een zachte kleur tegen de achtergrond. Dit is een kleur die heel goed blend met allerlei andere soorten kleuren. Het is alsof deze kleur werkt als een kameleon op de muur. In combinatie met pastelachtige poederkleuren, zoals wit en roze lijkt deze trendkleur paars. Dit zorgt als geheel voor een stijlvol en sereen palet. Maar wanneer je dorade combineert met donkere, neutrale kleuren, ervaar je de geschilderde wanden eerder als warm violet-grijs. Kortom: de kleur van het jaar past in vele soorten woningen aangezien een ander kleurenpalet van meubels en woonaccessoires de muren anders van kleur laten lijken. Ondanks de verschillen in combinatie met andere kleuren, is dorade altijd eigentijds, bescheiden, uniek, kalm, speels en elegant. Voor de ultieme trendkleur in verf hoef je dus enkel te zoeken op ‘kleur van het jaar’. Natuurlijk is het van belang dat je de kleur echt ziet zitten, anders heb je alleen jezelf ermee, want jij kijkt er tegenaan thuis!

Meer trendkleuren verf

Trendkleuren in verf zijn op te delen in categorieën. Een trend drukt zich lang niet altijd in één specifieke kleur uit, tenzij het echt om dé kleur van het jaar gaat. Kleurtrends drukken zich uit in een bepaalde stijl. Zo kunnen pasteltinten en metallic kleuren een trend zijn. Hieronder hebben we een aantal trendkleuren voor verf op een rij gezet die populair zijn.

 

Puur

Pure kleuren, wat bedoelen we daarmee? Onder een Puur kleurenpalet vallen zachte en heldere tinten. De trendkleur Dorade valt ook binnen deze trend. Dit soort kleuren zijn velen malen sprekender dan wit op de muur, maar ondertussen vallen ze ook minimalistisch weg op de achtergrond. Binnen deze trend staat het terugbrengen van de essentie centraal, zowel in het dagelijks leven als in het interieur. Deze tinten geven een fris en helder beeld.

Kracht & passie

Felle en volle kleuren zijn eveneens een trend. De zeer krachtige en robuuste kleuren kunnen een perfecte balans bieden tussen expressief en een ingetogen impressie. Eén wand of een juist meer van de wanden in een uitgesproken kleur schilderen, kan enorm veel kracht aan een ruimte toevoegen. Door deze kleur in details op diverse andere plaatsen in het interieur terug te laten komen, ontstaat er een creatieve en inspirerende ruimte.

Natuurlijke rust

Neutrale en zachte kleuren die verfijning en minimalisme uitstralen zorgen voor een warme schakering in jouw interieur. Deze kleurtrend bevat een mate van subtiliteit, maar kan zich ook op een zeer aangename, rustige manier uitspreken. Denk aan eikenblad groen en zacht nachtblauw of beige suède en eenvoudig nude roze. Een kleurenpalet dat zowel warmte en rust uitstraalt alsook koelte en een mooi contrast tussen licht en donker biedt.

Greywash look

Eén van de trendkleuren verf en beits voor buiten is de greywash look die hout een soort van witte/grijze waas geeft. Grijstinten en andere lichte kleuren zijn sowieso populair voor buitenverf, omdat het ruimtes optisch groter maakt. Zo heeft Greenpaints speciale voorvergrijzers voor buiten, zoals de Böhme AgingStain en KEIM Lignosil. Voor binnen hebben we het topproduct SunCare Jetmatt verkrijgbaar in Naturgrau 10, 20 en 30.

 

Advies nodig?

Ben je benieuwd naar de verfsoorten en trendkleuren verf die Greenpaints kan bieden? Bekijk ons aanbod in de webshop. Greenpaints staat aan de top als het gaat om duurzame verf. Heb je een vraag, dan helpen we je graag verder. Twijfel niet en bel ons gewoon op of stel jouw vraag online!

Op zoek naar een mooie kleuren en inspiratie voor jouw woning, bedrijfspand of project?