WoodCare Pflegeöl AS

WoodCare Pflegeöl AS is een kleurloos, onzichtbaar en hydrofoberend onderhoudsproduct voor behandeld en onbehandeld hout. WoodCare Pflegeöl AS is met herwinbare natuurlijke oliën verrijkt en bevat geen siliconen. De hydrofobe actieve substanties veroorzaken een afparelend watereffect.

WoodCare Pflegeöl AS wordt voor de nabehandeling van met WoodCare UV Transparant, PerlColor of transparant behandelde onderdelen aanbevolen. Ook kan het goed toegepast worden als beschermingslaag op onbehandeld hout, zoals met JetClean gereinigde gevels, Thermohout, Thermowood, Western Red Cedar, Afrormosia of onbehandeld steigerhout.

Kleuren:

Kleurloos en op aanvraag ook verkrijgbaar in transparante houttinten, zoals Naturgrau 10 of 15 voor het licht voorvergrijzend oliën van Afrormosia.

Verpakkingen:

1 liter, 2,5 liter, 5 liter en 20 liter

Omschrijving

WoodCare Pflegeöl AS is een watergedragen onderhoudsolie op basis van natuurlijke grondstoffen. Het is zowel geschikt voor de onderhoudsbehandeling van watergedragen verfsystemen zoals de WoodCare en PerlColor. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor de waterafstotende behandeling van nieuw en vergrijsd onbehandeld hout. Het wordt zo veel toegepast op steigerhout of Afrormosia.

Het product verhoogt en stabiliseert de waterweerstand van de ondergrond, speciaal bij delen die sterk in het weer staan of met spatwater in aanraking komen. Ook speciaal aanbevolen bij o.a. monumentenzorg, waar het karakter van veroudering/natuurlijke vergrijzing niet meer mag veranderen.

WoodCare Pflegeöl AS is met herwinbare natuurlijke oliën verrijkt en bevat geen siliconen of teflon en is dus het vriendelijke alternatief.

 

Systeemvoorbeeld onderhoud verfsystemen:

Bestaande verflagen reinigen en waar nodig bijwerken, vervolgens het geheel voorzien van een laag WoodCare Pflegeöl AS.

 

Systeemvoorbeeld behandeling onbehandeld hout, zoals steigerhout en Afrormosia:

De ondergrond dient schoon, droog en vrij van vet en andere verontreinigingen te zijn.
Het geheel met een zachtharige kwast, roller of spuit voorzien van 2 lagen WoodCare Pflegeöl AS in de gewenste kleur. Tussen de lagen een droogtijd van maximaal 30 minuten aanhouden. Het gaat erom het oppervlak egaal te verzadigen. Eventueel overschot aan materiaal kan weggenomen worden met een droge katoenen doek.

Eigenschappen:

  • Kleurloos en onzichtbaar
  • Dampdoorlatend en open
  • Hydrofoberend
  • Oplosmiddelvrij en watergedragen
  • Geschikt als nabehandeling en overschilderbaar
  • Op natuurlijke basis (biobased), zonder gevaarlijke stoffen
  • Geschikt voor naaldhout, loofhout, thermisch gemodificeerd hout, steigerhout, Afrormosia en Western Red Cedar
  • Eenvoudig in applicatie en onderhoud