AquaStop

Böhme AquaStop wordt ook wel de vloeibare paraplu voor hout genoemd.  AquaStop wordt gebruikt als kleurloze, waterwerende nabehandeling voor dekkende en transparante watergedragen verfsystemen, die direct aan het weer worden blootgesteld. Zo wordt deze veel toegepast als extra beschermende eindlaag op de WoodCare UV Transparant, PerlColor en SatinColor systemen.

AquaStop kan ook toegepast worden op onbehandelde hardere houtsoorten zoals Afrormosia, Eiken en Padoek om de vlekvorming en uitbloeden van het hout te beperken/reduceren en het oppervlak mooier te laten vergrijzen.

Kleuren, glansgraden en versies:

Kleurloos. Versies/glansgraden: Matt, Matt SB-12 (met aanvullende UV-bescherming), Satin, Satin SB-12 (met aanvullende UV-bescherming)

Verpakkingen:

1 liter, 2,5 liter, 5 liter en 20 liter

Omschrijving

Door de hydrofoberende werking parelt het regen- en condenswater af en de behandelde oppervlakte blijft daardoor langer voor de schadelijke waterinwerking beschermd. Deze ASS – beschermingsbehandeling is sedert meer dan 25 jaar bij alle gebruikers bijzonder populair.

Böhme AquaStop gaat een chemische hechting aan met de onderliggende verflagen en door het gebruik van natuurlijke oliën en wassen is het nadien ook gewoon weer goed overschilderbaar in tegenstelling tot systemen op basis van siliconen- of aanverwante technologieën.

Het is geschikt als nabehandelingsmiddel voor zowel dekkende- als transparante watergredragen systemen zoals WoodCare UV Transparant, PerlColor, SatinColor en BOMOL. Het wordt tevens als succesvol als beschermlaag gebruikt voor het behandelen van zaagsneden en omkanten van industrieel voorbehandeld hout.

Het is ook zeer geschikt om vlekvorming en uitloging van inhoudsstoffen op hardere houtsoorten, zoals onbehandeld Afrormosia, Eiken en Padoek te reduceren. Daardoor zal het hout mooier gaan vergrijzen en minder gaan scheuren, aangezien waterindringing beperkt wordt.

 

Systeemvoorbeeld onderhoud verfsystemen:

Bestaande verflagen reinigen en waar nodig bijwerken, vervolgens het geheel voorzien van een laag AquaStop Satin SB-12.

 

Systeemvoorbeeld behandeling onbehandeld hout, zoals Afrormosia, Eiken en Padoek:

De ondergrond dient schoon, droog en vrij van vet en andere verontreinigingen te zijn.
Het geheel met een zachtharige kwast, roller of spuit voorzien van 2 lagen AquaStop Matt of Matt SB-12. Tussen de lagen een droogtijd van maximaal 30 minuten aanhouden. Het gaat erom het oppervlak egaal te verzadigen. Eventueel overschot aan materiaal kan weggenomen worden met een droge katoenen doek.

Eigenschappen AquaStop:

  • Hydrofoberende beschermingsbehandeling voor zowel dekkende- als transparante systemen
  • Vochtregulerend
  • Waterafstotend
  • Uitstekende hechting door de chemische fixering (ASS-Complex) met de ondergrond
  • Verzorgt en beschermt verfsystemen
  • Watergedragen
  • Ook geschikt voor hydrofoberen van onbehandeld Afrormosia, Eiken en Padoek
  • Eenvoudige verwerking en snelle droging