AgingStain

Böhme AgingStain is de duurzame, biobased voorvergrijzer op basis van herwinbare natuurlijke grondstoffen voor onbehandeld hout. Deze makkelijk te verwerken voorvergrijzer is zowel goed met kwast, roller, spuit als vacuumcoater aan te brengen. Geschikt voor zowel naaldhout, loofhout als Afrormosia en Padoek. Deze milieuvriendelijke decor-houtbeits geeft onbehandelde houtbekledingen een egaal grijs verweringseffect.

Kleuren:

100 Silver-Grey, 200 Middle-Grey, 300 Brown-Grey, 5453 Warm-Grey, 5454 Black. Op aanvraag zijn ook speciale ALU Metallic versies leverbaar.

Verpakkingen:

1 liter, 2,5 liter, 5 liter en 20 liter

Omschrijving

Böhme AgingStain vertraagt de snelle natuurlijke verwering van hout en zorgt voor een egalere en gelijkmatige vergrijzing, waardoor een veel egaler en minder vlekkerig uiterlijk ontstaat. Het is ideaal voor toepassing op zowel naaldhout zoals Douglas, Grenen, Lariks, Vuren en Western Red Ceder.  Ook is het geschikt voor toepassing op loofhout zoals Eiken en Robinia. Vraag voor toepassing op hardhout om advies. Afrormosia, Iroko en Padoek zijn zeker geschikt.

AgingStain is verkrijgbaar in diverse fraaie grijstinten en in de webshop kunt u kleine monsterverpakkingen voor uw project bestellen.

Eigenschappen:

  • Voor naaldhout, loofhout en bepaalde hardhoutsoorten in buitentoepassingen
  • Watergedragen systeem op basis van een milieuvriendelijke, biobased wax-emulsie
  • Reduceert en egaliseert de natuurlijke verwering van onbehandelde houtoppervlakken
  • Dampopen tijdelijke beschermingslaag
  • Regelmatige vergrijzing die niet bladdert
  • Oplosmiddelvrij en licht hydrofoberend
  • Na behandeling is in principe geen onderhoud meer nodig

Mis niets

 Wil jij ook geen duurzaam verfnieuws missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Hierin houden we je op de hoogte van de nieuwste producten, inspirerende projecten en meer interessante ontwikkelingen.

Ook zullen we regelmatig exclusieve aanbiedingen en acties opnemen voor onze trouwe klanten.

Dus pak die inspiratie en de voordelen. Vul dus snel het aanmeldformulier in!

Aanmelden nieuwsbrief