Grof bezaagd Douglas schilderen met BOMOL is heel (eco)logisch. Een mooie en duurzame afwerking van Douglas, maar ook Lariks, is dichtbij door te kiezen voor BOMOL.

Wat is het mooi geworden.

Was de uitspraak van de klant na zijn nieuw betimmerde schuren en carport behandeld te hebben met BOMOL in de kleur zwart (RAL 9005). Uiteraard worden wij erg blij van deze feedback. De voormalige kunststof schroten werden vervangen door een verticale betimmering van grof bezaagd Douglas en de klant zocht hiervoor een duurzame afwerking die wel de structuur en nerf van het Douglas intact zou laten.

De behandeling:

Wij adviseerden hem een 3-laags systeem aan te brengen, waarbij de eerste laag wat sterker verdunt werd met water (10-15%) om een nog betere indringing te realiseren. BOMOL is een watergedragen alkydolieverf op basis van herwinbare grondstoffen en dekkend ideaal als éénpotsysteem te gebruiken. In tegenstelling tot vele andere olie-gemodificeerde producten of lijnolieverven is BOMOL veel sneller droog en was de klant in staat om tot 2 lagen op een dag aan te brengen. In combinatie met de zeer fijne en makkelijke verwerking werd dus een dubbele tijdswinst geboekt.

Het eindresultaat is schitterend, de foto’s spreken voor zich.

%d bloggers liken dit: