keim-sdg-doelen-blog-greenpaints-MVDK-20210305-0180

Duurzaamheid staat bij Greenpaints hoog in het vaandel

Als “de groene impactmaker in verf” willen wij de wereld graag een stuk mooier en duurzamer maken. Zo geven wij met elkaar niet alleen onszelf, maar ook de generaties na ons een betere en gezondere toekomst.

Daarom kiezen wij bewust voor de meeste groene en duurzame verfoplossingen, waarbij sublieme prestaties en verantwoorde grondstoffen hand-in-hand gaan. Met onze biobased en minerale verven zorg jij ook goed voor jouw gezondheid als schilder, als bewoner van jouw huis of als gebruiker van het bedrijfspand. Onze verven laten binnen geen schadelijke stoffen achter.

Vanuit deze missie zijn werken wij ook samen met Viridi Air. Zij zorgen voor een gezonder buitenklimaat door speciale bomen te planten die de fijnstof uit de buitenlucht filteren.

Ja, ik wil een gezond binnen- en buitenklimaat

KEIM Innostar – combineert kleur met een gezond binnenklimaat

KEIM staat voor de top in minerale verf. Dit minerale verfsysteem combineert de langste levensduur en het beste kleurbehoud (tot 20 jaar kleurgarantie) met de fraaiste uitstraling. Dit bereiken ze door de beste natuurlijke bindmiddelen te combineren met de beste natuurlijke vulstoffen en anorganische pigmenten. Wat ook nog eens voor een heel gezond binnenklimaat zorgt.

KEIM Innostar is een allround minerale binnen muurverf, uitermate efficiënt in gebruik en kosten. Deze ultra dekkende muurverf voor plafonds en wanden heeft aan 1 laag voldoende. Keim Innostar is uitstekend te verwerken en spat niet of nauwelijks. De prachtige witgraad, die niet verkleurt, geeft iedere ruimte een frisse uitstraling.

Door de natuurlijke grondstoffen en pigmenten, waarmee de KEIM Innostar wordt gemaakt, is deze muurverf geurarm en bevat geen conserverings- of oplosmiddelen en ook geen weekmakers. Deze dampopen minerale muurverf is dus zeer geschikt voor ruimtes waar kinderen en mensen met een allergie verblijven.

copperant-altra-finish-grondverf
copperant-altra-finish-zijdeglans

Viridi Air = schone lucht

Viridi Air wil op een groene duurzame manier bijdragen aan schone lucht door unieke bomen te laten planten die fijnstof uit de buitenlucht filteren.

Dat bomen CO2 kunnen filteren is al jaren bekend. Dat juist bepaalde boomsoorten ook vervuiling (fijnstof, ozon, NO2) uit de lucht filteren is nieuw. Daarbij moet er wel rekening worden gehouden met:

  • De juiste selectie van bomen: alléén bomen waarvan we weten (o.b.v. wetenschappelijk onderzoek) dat deze bovengemiddeld goed de buitenlucht zuiveren
  • De wijze van planten: in smalle stroken en zeker niet als bosgebied
  • De locatie: op uitsluitend vruchtbare bodem en alléén in winderige gebieden

Door diverse landbouw universiteiten is wereldwijd al veel onderzoek gedaan naar deze filtertechniek. Een volwassen luchtzuiverende boom filtert ongeveer 1,5kg fijnstof, 22kg CO2, 500g ozon en 200g NO2 (stikstof). Eigenlijk zijn het een soort natuurlijk groene filters.

Alleen door samen concreet te handelen maken we de binnen- en buitenlucht schoner en gezonder. Voor gezondheid en klimaat. Schone lucht. Natuurlijk voor elkaar!

Bestel KEIM Innostar

9 + 8 =

Bestelinfo:

De KEIM Innostar actie geldt alleen voor de 12.5 liter verpakkingen. KEIM Innostar is leverbaar alle kleuren volgens van de KEIM Excusief en KEIM Avant Garde waaier. Daarnaast zijn nagenoeg alle kleuren te maken van de waaiers van bijvoorbeeld Farrow & Ball, Sikkens, NCS en RAL.